Mediat: Ukraina vetäytynyt kahdesta kylästä lähellä Avdijivkaa

Ukrainalaisjoukot ovat vetäytyneet kahdesta kylästä lähellä Avdijivkan kaupunkia, kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja Kyiv Independent -lehti.

Venäjän täysimittaisen hyökkäyssodan alkamisen kaksivuotispäivän alla tilanne alkoi näyttää Ukrainan kannalta huolestuttavalta. Venäjä onnistui valtaamaan pienen Avdijivkan kaupungin useiden kuukausien taisteluiden jälkeen helmikuun puolivälissä.

Ukrainan asevoimien korkea-arvoinen komentaja sanoi Reutersille tiistaina, että Ukrainan joukot alueella ovat vahvistaneet asemiaan kaupungin länsipuolella. Kaupungin valtaamista on pidetty suurimpana voittona Venäjälle yhdeksään kuukauteen.

Ukrainalaisten ammukset ovat vähissä ja tuen jatkuminen länsimaista, erityisesti Yhdysvalloista, on käynyt yhä epävarmemmaksi.

Ukrainan asevoimien tiedottaja Dmytro Lyhovyi sanoi, että joukot vedettiin kylistä pois raskaiden taisteluiden päätteeksi. Hänen mukaansa Venäjä koki taisteluissa laajoja tappioita Ukrainan vetäytymisestä huolimatta.

Ei tukea joukkojen lähettämiselle

Muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi tiistaina presidentin kanslian tiedotteessa, että Ukrainan tukemiseksi on löydettävä lisäkeinoja sen jälkeen, kun Ukrainaa tukevat maat kokoontuivat viikonloppuna Pariisiin keskustelemaan Ukrainan lisätuesta. 

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ajatus joukkojen lähettämisestä Ukrainaan ei ole yksi näistä keinoista, Niinistö totesi.

Samalla linjalla oli muiden muassa Yhdysvallat, joka totesi, ettei se ole lähettämässä joukkoja Ukrainaan.

– Presidentti Joe Biden on selkeästi todennut, ettei Yhdysvallat lähetä joukkojaan taistelemaan Ukrainaan, sanoi Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja Adrienne Watson tiedotteessa.

Myös muut maat, kuten Saksa, Ruotsi, Espanja ja Italia, sekä sotilasliitto Naton edustaja ovat niin ikään torjuneet joukkojen lähettämisen.

Lue myös:

    Uusimmat