RKP:n nuorisojärjestön johtaja jättää hallitusneuvottelut, myös Eva Biaudet halunnut monesti pois

RKP:n nuorisojärjestön puheenjohtaja Julia Ståhle on jättänyt hallitusneuvottelut. Myös Eva Biaudet on kertonut Demokraatille tarjonneensa paikkaansa neuvotteluissa pois lukuisia kertoja.

RKP:n Julia Ståhle on poistunut hallitusneuvotteluista. Asia vahvistetaan MTV Uutisille.

Ståhle sanoo Svenska Ylelle kokevansa, että lauantain tapahtumien jälkeen oli aika lähteä. Ståhle on työskennellyt kulttuuria, liikuntaa ja nuorisoa käsittelevässä ryhmässä.

Lauantaina RKP:n kansanedustajat käsittelivät maahanmuuttoa ja ilmastopolitiikkaa koskevia linjauksia, joista oli sovittu hallitusneuvotteluissa. Monituntiseksi venyneen kokouksen jälkeen eduskuntaryhmä kaipasi linjauksiin muutoksia, joista osa hyväksyttiin hallitusneuvotteluita käyvien puolueiden puheenjohtajien kesken vielä samana päivänä. Kaikkia ei kuitenkaan hyväksytty.

– Toivoin, että nämä ehdotukset hyväksyttäisiin, mutta niin ei tapahtunut. Tällöin tuntui vaikealta jatkaa, Ståhle sanoo Ylelle.

Ståhlen mukaan RKP:n pitäisi jättää hallitusyhteistyö. Puolue neuvottelee uutta hallitusta kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kanssa. Neuvottelut Helsingin Säätytalossa ja muissa hallintorakennuksissa sen lähistöllä jatkuvat viidettä viikkoa.

Hallitusneuvottelut jatkuvat vaikean viikonlopun jälkeen – Petteri Orpo kertoo, miten neuvottelut etenevät 8:25
Katso myös: Hallitusneuvottelut jatkuvat vaikean viikonlopun jälkeen – Petteri Orpo kertoo, miten neuvottelut etenevät.

Biaudet kiisti aiemmin lähtönsä

Muun muassa maahanmuuttolinjauksista on ollut neuvottelemassa puolueen kansanedustaja Eva Biaudet, joka avoimesti vastusti puolueen osallistumista neuvotteluihin perussuomalaisten kanssa. Hän olisi halunnut RKP:n tekevän töitä sinipunahallituksen eteen.

Maanantaina Biaudet kertoi Demokraatille, että hän on tarjonnut paikkaansa neuvotteluissa pois lukuisia kertoja.

– Mieluumminhan sitä olisi jossain muualla, mutta ei oikein ole hirveästi halukkaita. Ei ole junassa ketään, joka haluaisi ottaa sen paikan, Biaudet sanoi lehdelle.

Ilta-Sanomat kertoi kuun alkupuolella, että Biaudet olisi marssinut ulos neuvotteluista ja että RKP olisi korvaamassa hänet. Biaudet kiisti väitteen.

Aiemmin hallitusneuvotteluista on lähtenyt kristillisdemokraattien naisjärjestön puheenjohtaja Sari Kumin, kertoi Iltalehti viime viikolla. Hän perusteli eroaan puolueen sisäisillä linjakysymyksillä eikä neuvotteluiden erimielisyyksillä.

Kumin kertoi samalla eronneensa puolueesta. Hänen mukaansa kristillisdemokraatit hirttäytyy uskontoon.

– Enemmistö puolueessa haluaisi olla rohkeasti kristillisdemokraatti ja jättää Raamatun ja uskonnollisen argumentaation politiikassa sivuun, Kumin sanoi lehdelle.

Kumin osallistui koulutus- ja tiede-, kulttuuri- sekä liikunta- ja nuorisopolitiikkaa käsittelevään pääryhmään. Ståhlen ryhmä työskentelee tämän pääryhmän jaostona.

*Päivitys kello 15.39: Julia Ståhlen poistuminen neuvotteluista vahvistetaan MTV Uutisille. Juttua muokattu tämän perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat