Essayah: RKP:n hallitusneuvottelijan lähdöllä ei minkäänlaista vaikutusta: "Jaosto on jo lopettanut työnsä, heillä on valmis paperi"

Neuvottelupöydän puheenjohtaja Ritva "Kike" Elomaa (ps.) ihmettelee RKP:n edustajan päätöstä jättää hallitusneuvottelut. Sari Essayahin (kd.) mukaan kyseinen jaosto on jo lopettanut työnsä.

RKP:n nuorisojärjestön puheenjohtaja Julia Ståhle kertoi tänään Svenska Ylen haastattelussa jättävänsä hallitusneuvottelut.

– Lauantain tapahtumien jälkeen näen, että on aika lähteä. En näe, että nykyinen ohjelma heijastele riittävästi SFP:n ja SU:n politiikkaa, Ståhle kommentoi Ylelle.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah (kd.) kuitenkin kertoo, että kyseinen jaosto on jo saanut työnsä valmiiksi.

– Sinänsä jaoston työhön sillä (Ståhlen ilmoituksella) ei ole minkäänlaista vaikutusta. Jaosto on jo lopettanut työnsä, heillä oli valmis paperi. He lopettivat työnsä viikko, puolitoista sitten.

Ståhle istui kulttuuria, liikuntaa ja nuorisoa käsittelevässä jaostossa.

– En tiedä, olisi heillä vielä protokolla, että tullaan paikan päälle toteamaan, että on työ saatu valmiiksi. Ei todellakaan tarvitse nimetä uutta edustajaa. Sen ryhmän työ on saatu päätökseen.

Pöydän puheenjohtaja Ritva "Kike" Elomaa (ps.) ihmettelee Ståhlen ratkaisua.

– Julia ilmoitti, ettei voi jatkaa koskien viime lauantain tapahtumia. Meidän jaosto käsittelee kulttuuria, liikuntaa ja nuorisotoimea. Ihmettelen, miten maahanmuutto-ja ilmastoasioiden neuvottelut liittyvät meidän jaoston käsiteltäviin asioihin, Elomaa viestittää MTV Uutisille.

Elomaan mukaan henki neuvotteluryhmässä on ollut hyvä.

– Kun Julia oli vielä porukassa, etenimme omissa jaoston asioissa hyvässä hengessä.

Hallitusneuvottelut jatkuvat vaikean viikonlopun jälkeen – Petteri Orpo kertoo, miten neuvottelut etenevät 8:25
Katso myös: Hallitusneuvottelut jatkuvat vaikean viikonlopun jälkeen – Petteri Orpo kertoo, miten neuvottelut etenevät.

Lue myös:

    Uusimmat