Mainos

Mediat: Rikollisten verkkohyökkäys katkaisi asuintaloista lämmityksen ja sulatti jäähallin

Yle kertoo Viestintäviraston arvioivan, että Lappeenrannassa ja Raumalla taloautomaatiojärjestelmiä häirinneen verkkohyökkäyksen takana on rikollisia.

Ilta-Sanomien mukaan palvelunestohyökkäysten myötä jää suli osittain Äijänsuon jäähallissa Raumalla ja lämmitys kytkeytyi pois päältä kahdessa asuinkiinteistössä Lappeenrannassa.

Johtaja Jarkko Saarimäki Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksesta arvelee Ylen haastattelussa, että tihutyön varsinainen maalitaulu ei kuitenkaan ole ollut Suomessa.

– Tietojemme mukaan kysymyksessä olleet järjestelmät eivät ole varsinaisia kohteita tässä tapauksessa, vaan näitä on hyödynnetty eurooppalaiseen toimijaan kohdistuneen verkkohyökkäyksen toteuttamiseen.

Muun muassa lämmitystä ohjanneet tietokoneet käynnistyivät uudelleen, kun hyökkäysliikenteen rasittamien laitteistojen suorituskyky loppui kesken.

Automaatiolaitteet valmistaneen Fidelix Oy:n tuotekehityspäällikkö Pekka Lantto sanoo Ilta-Sanomille, etteivät hyökkääjät luultavasti edes tienneet, keitä kohtaan he iskivät.

Saarimäki Kyberturvallisuuskeskuksesta muistuttaa, että automaatiota ohjaavien tietokoneiden riittävän vahvasta suojauksesta tulee pitää huolta, sillä esimerkiksi lämmityksen katkaiseminen pakkasella voi johtaa putkirikkoihin.

7:41

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.