Mainos

Mediamoguli Rupert Murdoch tähyää Intian markkinoille

Intian jatkuvasti kasvavat, suunnattomat informaatiotekniikan markkinat ovat alkaneet kiinnostaa mediamoguli Rupert Murdochia. Murdoch suunnittelee investoivansa Intian markkinoille satoja miljoonia dollareita. Mediakesari kertoi vieraillessaan Etelä-Intiassa, Intian Piilaaksoksi kutsutussa Bangaloren kaupungissa, että tulevaisuus rakentuu informaatiotekniikan varaan.

Murdoch sanoi, että maailma kulkee informaatiotekniikan aallon harjalla ja juuri Intiasta löytyy kapasiteettia toteuttaa informaatiotekniikan suomia mahdollisuuksia.

Tietokoneiden ja muun informaatioteknlogian tuonti Intiaan on kasvanut muutaman viime vuoden aikana räjähdysmäisesti. Myöskin tietoteknologiayritykset ovat perustaneet asemapaikkoja Intiaan. Murdoch sanoi vierailullaan ettei hän aio ostaa yrityksiä Intiasta, mutta hän aikoo sijoittaa jo olemassa oleviin yrityksiin.

Murdoch kertoi myöskin aikeistaan tuoda markkinoille televisiokanavia, jotka lähettäisivät ohjelmaa kuudella Intian pääkielellä. Intia salli ensimmäisen kerran ulkomaisten kanavien katselun vuonna 1992, mutta ainoastaan kaapeliverkon välityksellä. Intian hallitus aikoo kuitenkin Murdochin pyynnöistä huolimatta jatkaa ulkomaisten sateliittien kautta tulevien lähetysten sulkua.
(AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.