Media: Yhdysvalloissa yli 70 demokraattiedustajaa haluaa salaliittoteorioita levittäneelle republikaaniedustajalle potkut kongressista

Edustajainhuone äänesti salaliittoteorioista tunnetun edustajan pois komiteoista – näin Majorie Taylor Greene kommentoi 1:24
Edustajainhuone äänesti salaliittoteorioista tunnetun Greenen aikaisemmin pois komiteoista – näin Majorie Taylor Greene kommentoi

Yhdysvalloissa kongressin edustajainhuoneessa 72 demokraattiedustajaa on allekirjoittanut aloitteen, joka antaisi potkut kongressista republikaaniedustaja Marjorie Taylor Greenelle. Asiasta ovat kertoneet muun muassa Independent-lehti ja Fox Newsin toimittaja Twitterissä.

Aloite on määrä tuoda edustajainhuoneen käsittelyyn mahdollisesti jo perjantaina. Sen läpimeno on epätodennäköistä, sillä kongressin jäsenen erottaminen vaatii kahden kolmanneksen määräenemmistöä äänestyksessä.

– Demokraateille ei ole mitään uhkaavampaa kuin vahvat republikaaninaiset!!! Demokraatit yrittävät kumota minua äänestäneen kansan tahdon, Marjorie Taylor Greene kommentoi Twitterissä.

Georgian osavaltiosta edustajainhuoneeseen valitulla Greenellä ei ollut vaaleissa vastaehdokasta.

Puolueensa radikaaleinta siipeä edustava Greene on levittänyt muun muassa Qanon-liikkeeseen liittyviä salaliittoteorioita. Greene riisuttiin jo aiemmin komiteapaikoistaan äänin 230–199, jolloin hän menetti käytännön vaikutusvaltansa lainsäädäntötyöhön.

Tuolloin 11 republikaania äänesti erottamisen puolesta demokraattien kanssa. Vastaava äänestystulos ei kuitenkaan riittäisi Greenen kongressista erottamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat