Antti Kaikkonen: "Vain teoreettinen mahdollisuus, että keskusta lähtisi hallitukseen"

Soten perintö uudelle hallitukselle 6:02
Sotesta keskusteltiin hiljattain Huomenta Suomessa.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kummasteli talouskysymysten puuttumista Antti Rinteen kysymyslistasta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen pitää vain teoreettisena mahdollisuutta, että keskusta lähtisi mukaan tulevaan hallitukseen.

– Tämä on todella teoreettista keskustelua. Se ainoa pieni ovenrako sille, että keskusta olisi hallituksessa edellyttää sitä, että vaalivoittajilla menee neuvottelut solmuun ja isänmaa välttämättä tarvitsee keskustaa ja saamme sellaisen hallitusohjelman, johon itse uskomme, Kaikkonen sanoi keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Riihimäellä.

Kaikkosen mukaan keskusta tulee oppositiossa pitämään koko Suomen puolta.

– Kokemukset ovat osoittaneet, että sinipuna-Suomi on keskittämisen Suomi ja vain suurimpien kaupunkien Suomi. Keskustalle tärkeää on koko Suomen asia, Kaikkonen tiivisti.

"Vastaukset ajallaan perille"

Keskustan johto kommentoi Riihimäellä myös SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen muille puolueille perjantaina lähettämiä kysymyksiä, joiden pohjalta hallitusneuvottelut aloitetaan.

Puheenjohtaja Juha Sipilä piti silmiinpistävänä sitä, että kysymyspatteristosta puuttuivat taloutta koskevat kysymykset.

– Voi olla, että näiden kysymysten puuttumiseen on jokin luonnollinen syy, että ne käydään jossain toisessa yhteydessä läpi, Sipilä pohti.

Varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen kiinnitti huomiota siihen, ettei kysymyslistassa ollut suoraan maa- ja metsätalouteen liittyviä kysymyksiä.

Sipilän mukaan kysymyksiä käsiteltiin jo perjantaina keskustan puoluehallituksessa ja viikonloppuna keskustelu jatkuu puoluevaltuustossa.

Maanantaina keskustan eduskuntaryhmä käsittelee puolueen vastauksia, ja puolue vastaa kysymyksiin ajallaan tiistain määräaikaan mennessä.

Kaikkosen mukaan keskustassa ei harkittu tällä kertaa samanlaista ratkaisua kuin vuonna 2011, jolloin keskusta ei vaalitappion jälkeen vastannut lainkaan hallitustunnustelijan kysymyksiin.

– Lähtökohta on ollut, että vastaamme asiallisesti mutta tiukasti, Kaikkonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat