Mainos

Medi-Helin entisiä varainhankkijoita epäillään talousrikoksista

Keskusrikospoliisi ja Helsingin poliisi tutkivat lääkärihelikopteri Medi-Helille miljoonia euroja keränneitä varainhankintayhtiöitä. MTV:n uutisten tietojen mukaan epäilyt kohdistuvat vuosiin 1998 -2000.

Yhtiöissä toimineita epäillään törkeistä veropetoksista, kirjanpitorikoksista ja velallisen epärehellisyydestä. Medi-Helillä on nykyisin eri varainhankkija.

Poliisi löysi Preworksin liiketilasta amfetamiinia kaksi vuotta sitten. Toimisto kuului lääkärihelikopteri Medi-Helin käyttämälle varainhankintayhtiölle.

Huumeskandaali oli liikaa Pro Medi-Helin hallitukselle. Medi-Heli irtisanoi yhteistyön puhelinmyyntiyhtiö Preworksin kanssa.

Preworksin ja Medi-Helin tuottoisa yhteistyö oli alkanut jo 1990-luvun alkupuolella. Varoja hankittiin kansalta puhelinmyynnillä: hyvinä vuosina jopa yli neljä miljoonaa euroa vuodessa.

Medi-Heli pelasti ihmisiä rahoilla, joita hankkivat usein vaihtuvat Preworksin alihankintayhtiöt. Yhtä niistä johti petoksesta tuomittu mies. Toisen yhtiön hallituksen jäsen oli tuomittu törkeästä varkaudesta ja huumerikoksesta.

Preworks sai yli puolet kampanjatuotoista myyntipalkkioina. Samaan aikaan Preworksilta perittiin ulosoton kautta maksamattomia veroja.

Vuoden 2000 lopussa Preworksilla oli veroja maksamatta lähes 1,7 miljoonaa markkaa. Yhtiö on sittemmin ajautunut konkurssiin. Erityistarkastuskertomuksen mukaan omistaja otti yhtiöstä lähes miljoonan markan lainan, vaikka yhtiö oli vaikeuksissa. Helsingin poliisi tutkii asiaa epäiltynä velallisen epärehellisyytenä.

Keskusrikospoliisi epäilee puolestaan Medi-Heli -kampanjaa tehneessä Preworksin alihankintayhtiössä toimineiden syyllistyneen törkeisiin veropetoksiin ja kirjanpitorikoksiin. Arvioitu rikoshyöty on satojatuhansia euroja.

Vuodesta 2001 Medi-Helin varoja on hankkinut Auria Turun Puhelin. Aurialla ei ole mitään tekemistä epäiltyjen rikosten kanssa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.