McLaren-pomo paljastaa: F1:n supersiirtoja juonittiin kulisseissa kuukausikaupalla – ampuu myös alas huhut Sebastian Vettelistä

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
C Moren asiantuntijat ruotivat MTV Uutiset Livessä tuoreeltaan F1:n superpäivän vaikutuksia.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kertoi Sky Sportsin haastattelussa, minkälaisten käänteiden päätteeksi Carlos Sainz vaihtui Daniel Ricciardoon.

Kaikki alkoi vajaat kaksi vuotta sitten, kun Sainz ja McLaren allekirjoittivat kaksivuotisen sopimuksen elokuussa 2018. Sainz oli tuolloin vasta McLarenin kakkosvaihtoehto, johon turvauduttiin vasta sen jälkeen, kun ykkösvaihtoehto Ricciardo oli päättänyt jatkaa uraansa Red Bullin jälkeen Renault'lla.

Brownin mukaan tuolloin solmitut suhteet vaikuttivat nyt merkittävästi siihen, että kun Sainz päätti lähteä tämän kauden jälkeen Ferrarille, Ricciardo siirtyy hänen tilalleen.

– Yritimme saada Danielin kaksi vuotta sitten, ja hävisimme niukasti. Olemme siis olleet hänen ihailijoitaan jo jonkun aikaa.

McLaren piti viimeisten kahden vuoden ajan välit Ricciardoon tiiviinä, joten kun tallille kävi selväksi, että Sainz voisi olla lähdössä Ferrarille, Brownilla ja kumppaneilla oli jo hyvä käsitys siitä, että Ricciardo olisi houkuteltavissa pois Renault'lta. Ricciardolla ja Renault'lla on niin ikään kaksivuotinen, vuoden 2020 loppuun ulottuva sopimus.

Mikä mielenkiintoisinta, Brown paljastaa antaneensa tallipäällikkö Andreas Seidlin kanssa Sainzille jo talvella luvan neuvotella Ferrarin kanssa.

– Olen oppinut, ettei F1:ssä kannata odottaa mitään muuta kuin odottamatonta. Meillä oli tietty tunne. Aloimme keskustella Carlosin kanssa hänen tulevaisuudestaan. Kysyimme, haluaako hän ajaa McLarenilla vai Ferrarilla, Brown sanoo.

– Meillä on vahva, avoin suhde Carlosin sekä hänen taustaryhmänsä ja isänsä kanssa. Ferrari-siirto ei tullut meille yllätyksenä, ja tämän saattaa huomata siitä, miten nopeasti olimme valmiit tiedottamaan Danielin sopimuksesta. Teimme yhteistyötä läpi tämän prosessin.

Koska neuvotteluita Sainzin ja Ricciardon kanssa käytiin kuukausikaupalla, selväksi käy myös se, ettei Sebastian Vettel ollut milloinkaan McLarenin kiikarissa – viime päivinä esillä olleista huhuista huolimatta.

– Hän on tietysti mahtava kuljettaja ja nelinkertainen maailmanmestari, mutta olimme melko kaukana toisistamme jo talvikaudella. Samaan aikaan tiesin, että saisimme joko Carlosin tai Danielin, Brown sanoo.

– Emme lähestyneet ketään enää sen jälkeen, ja Sebastianiin liittyvien uutisten tullessa julki olimme jo pitkällä suunnitelmissamme.

Brown pelkää, että F1 saattaa menettää kauden 2020 jälkeen yhden historiansa menestyneimmistä kuljettajista.

– Mercedes tai Red Bull eivät taida olla Sebastianille vaihtoehtoja, eivät myöskään McLaren tai Ferrari. Seuraavaksi paras on Renault. Sitten täytyy jo pohtia, haluaako Seb mennä talliin, joka ei todennäköissti voita ensi vuonna. Ellei hän halua ottaa askelta taaksepäin, luulen, että hän todennäköisesti päätyy lopettamaan, valitettavasti.

Lue myös:

    Uusimmat