Max Verstappenin hurjavauhtisen ulosajon taustoissa käänne – tapaus sittenkin Red Bullin omaa syytä?

Azerbaidzhanin F1-kisassa äkillisesti tyhjentyneestä Red Bull -tähti Max Verstappenin auton renkaasta ei löytynyt valmistus- tai suunnitteluvirheitä, uutisoi italialainen La Gazzetta dello Sport. Rengasvalmistaja Pirelli epäileekin ulosajon syyksi lähteen mukaan liian matalia rengaspaineita. 

Verstappen keskeytti Bakussa kisan loppupuolella johtopaikalta, kun hänen autonsa vasen takarengas tyhjeni äkillisesti ja hän menetti autonsa hallinnan (video yllä). Tämä herätti epäilyksiä Pirellin renkaista, sillä Aston Martinin Lance Stroll keskeytti hieman aiemmin identtisessä tilanteessa (video alla). 

Pirellin rengaspomo Mario Isola epäili tuoreeltaan, että radalle kuulumattomat roskat tai esineet aiheuttivat renkaiden puhkeamisen, sillä kovin kulutus ei kohdistu Bakun radalla vasempaan takarenkaaseen. 

– Lisäksi löysimme erään auton (Lewis Hamiltonin auton) vasemmasta takarenkaasta viillon, joka ei onneksi rikkonut renkaan rakennetta, Isola kommentoi. 

Rengasvalmistajan suorittamien tutkimusten tuloksia ei ole vielä julkaistu, mutta italialaismedia La Gazzetta dello Sportin mukaan Pirelli on sulkenut pois renkaiden rakennevirheet. 

Lähteen mukaan Pirellillä epäillään, että Red Bull ja Aston Martin ovat saattaneet ajattaa autojaan liian matalilla rengaspaineilla, mikä olisi aiheuttanut rengasrikot. Pirelli oli ohjeistanut aika-ajojen alla kaikkia talleja nostamaan hieman rengaspaineita.

Saksankieliselle Sky Sportsille kisaa kommentoinut Ralf Schumacher antoi oman näkemyksensä asiasta.

– Pirelli on varmasti ollut huolissaan asiasta perjantaina, sillä he eivät olisi muuten pyytäneet nostamaan rengaspaineita. Mutta olen myös kuullut talleilta, että rata oli hyvin likainen. Siellä oli muun muassa vanhoja nauloja, ja radalla pyöri paljon tavaraa, Schumacher selvitti. 

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Ranskassa. 

Lue myös:

    Uusimmat