Max Verstappenin ennen lähtöä tekemä havainto alleviivaa Ferrarin jättimokaa – "Ajattelin, että ei missään nimessä"

Max Verstappen dominoi F1-sarjaa – nousi Unkarissa voittoon hurjalla ajolla 8:16
Max Verstappen nousi tyylikkäästi voittoon Unkarin GP:ssä - MTV Urheilu listasi F1-kauden alun onnistujat ja epäonnistuja.

Ferrarin päätös vaihtaa Unkarin F1-kisan voitosta taistelleelle Charles Leclercille kovat renkaat kisan ratkaisuvaiheeseen osoittautui katastrofaaliseksi ratkaisuksi. Voittoon noussut Max Verstappen näki kyseiset renkaat täysin poissuljetuksi vaihtoehdoksi.

Verstappen teki Unkarissa huiman nousun ykköseksi kymmenennestä lähtöruudusta. Heikon aika-ajon jälkeen moni olisi päätynyt yrittämään yhden pysähdyksen taktiikkaa, mutta hollantilaisen useat ohitukset jo ennen ensimmäistä varikkokäyntiä mahdollistivat toisenlaisen ratkaisun.

Red Bull päättikin aloittaa kisan pehmeillä renkailla. Kakkos- ja kolmosruudusta startanneille Ferrarin Charles Leclercille ja Carlos Sainzille laitettiin keskikovat renkaat. Kaksikko pysyi niillä hyvin mukana voittotaistelussa, mutta toisella pysähdyksellä Leclercille vaihdettiin kovat renkaat.

Unkarin sunnuntaiksi viilenneissä olosuhteissa tämä osoittautui katastrofaaliseksi päätökseksi, sillä pito oli niissä aivan olematon. Leclerc putosi täysin kärjen vauhdista, ja Ferrarin oli pakko ottaa monacolainen vielä kolmannen kerran sisään vain 15 kierrosta myöhemmin. Se pudotti hänet kisan kuudenneksi.

Ferrarin ratkaisu herätti suurta ihmetystä kisan palkintopallijuhlien lämpiössä, kun kakkoseksi sijoittunut Lewis Hamilton tajusi tv-kuvista italialaistiimin valinnan. Verstappen kertoi kisan jälkeen, ettei olisi ikimaailmassa halunnut kovia renkaita.

– Ajoin lähtöruudukkoon pehmeillä renkailla ja minulla oli jo siinä vaikeuksia pidon kanssa, joten ajattelin, että emme missään nimessä starttaa kovilla, Verstappen paljasti Motorsport.comin mukaan.

Red Bull oli tehnyt kisasuunnitelmansa kovien renkaiden varaan, mutta päätti siirtyä kuskeilta saamiensa tietojen mukaan suoraan pehmeisiin. Siitä päätöksestä Verstappen antoi kiitosta tallilleen.

– Olimme starttaamassa kovilla renkailla, koska tilastojen valossa sen näytti meille parhaalta vaihtoehdolta, vahvisti tallipomo Christian Horner.

– Taktiikkamme heitettiin ikkunasta lähtöruudukkoon ajettujen kierrosten jälkeen. Meidän piti vaihtaa se ja tehdä uusi, mutten usko sen olleen kovin vaikeaa tiimille. He ovat joustavia ja tietävät, mitä tekevät, Horner kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat