Max Verstappen ylivoimaisesti paalupaikalle – Charles Leclerciltä täysi sukellus

Red Bullin Max Verstappen ajoi paalupaikalle Espanjan GP:n aika-ajoissa lauantaina. Tiimitoveri Sergio Perez ja Ferrarin Charles Leclerc olivat suurissa vaikeuksissa.

Useilla kuljettajilla oli aika-ajojen alussa vaikeuksia pysyä radalla, minkä jälkeen lauantaipäivän sessiossa nähtiin myös punaiset liput.  Alfa Romeon Valtteri Bottaksen aika-ajot jäivät ykkösosioon. Suomalaiskuski lähtee kisaan ruudusta 16.

Ensimmäisen osion suurin yllätys nähtiin Ferrarin toimesta, kun Charles Leclerc jäi vasta ruutuun 19. Kovinta vauhtia piti Mercedeksen Lewis Hamilton

Toisessa osiossa MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen alkoi lisätä kierroksia ja oli nopein. Hollaintilaisen tallikaveri Sergio Perez oli puolestaan vaikeuksissa. 

Hän ajoi hiekalle minuutti ennen osion päättymistä ja karsiutui lopulta ensimmäisenä, lähtöruutu 11:s. Sama kohtalo oli Mercedeksen George Russellilta, joka ajoi lähtöruutuun 12. 

Aika-ajon päätösosiossa nähtiin Verstappenin tyly näytös. Hollantilainen oli lähes puoli sekuntia kakkosruutuun ajaneesta Ferrarin Carlos Sainzista. Aika-ajojen kolmanneksi nopein oli McLarenin Lando Norris.

Sunnuntain lähtöjärjestykseen saatiin vielä muutos, kun Alpinen Pierre Gasly sai kaksi kertaa kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Gasly esti ensin Sainzia aika-ajojen ykkösosiossa ja myöhemmin Verstappenia. Gasly lähtee lopulta kisaan kymmenennestä ruudusta.

Aika-ajojen tulokset:

SijoitusKuskiTalliAika/ero
1.Max VerstappenRed Bull1.22,272
2.Carlos SainzFerrari+0,462
3.Lando NorrisMcLaren +0,520
4. Lewis HamiltonMercedes+0,546
5. Lance StrollAston Martin+0,722
6.Esteban OconAlpine+0,811
7. Nico HulkenbergHaas+0,957
8. Fernando AlonsoAston Martin+1,235
9. Oscar PiastriMcLaren+1,410
10. Pierre GaslyAlpine+0,544*
16. Valtteri BottasAlfa Romeo 


 

* Gasly sai jälkikäteen kaksi kolmen lähtöruudun rangaistusta. 

Juttua päivitetty klo 21.15: Lisätty tieto Pierre Gaslyn lähtöruuturangaistuksista.

Lue myös:

    Uusimmat