F1-radan merkittävä muutos huolettaa tähtikuljettajia – "En odota sitä yhtään"

Barcelonan rataan tehdyt muutokset mietityttävät McLarenin Lando Norrista ja Ferrarin Charles Leclercia.

F1-sirkus suuntaa tänä viikonloppuna Barcelonaan, jonka rataan on tehty merkittäviä muutoksia. Radan viimeinen shikaani on nyt poistettu kokonaan ja radan viimeiset oikealle kaartuvat mutkat ajetaan nyt kovalla vauhdilla.

Muutokset tulevat luomaan suuria haasteita kuljettajille monellakin tapaa. Ferrari-tähti Charles Leclerc uskoo, että muutos tulee pahentamaan rengaskulumaa merkittävästi.

– Uskon, että vasen eturengas tulee itkemään koko kisan ajan. Tilanne on sama kaikille ja se tulee olemaan iso haaste säätöjen kannalta ja sen, että yrität auttaa eturengasta niin paljon kuin mahdollista, Leclerc summaa Motorsport.comin mukaan.

Myös Norris uskoo rengaskuluman hallinnan näyttelevän suurta roolia sunnuntain osakilpailussa. McLarenin brittitähti nostaa esiin myös yhden potentiaalisen kiusan.

– Se tulee olemaan paljon fyysisempi niskalle, joten en odota sitä yhtään. Toivon, että se luo parempaa kilvanajoa. Se on vaikea viimeinen mutka. En sanoisi, että se tullaan ihan kaasupohjassa, mutta sen pitäisi kyllä avittaa kilvanajoa, Norris ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat