Max Verstappen yhä katkerana F1-kauden avauksen sotkusta: "He kielsivät sen minulta – outoa"

Red Bullin hollantilaistähti Max Verstappen ei ole päässyt vieläkään yli F1-kauden avauskisan tapahtumista. Verstappen on yhä näreissään siitä, miten hän sai lähes välittömästi moitteet tuomaristolta, vaikka hän toisti Lewis Hamiltonin tekemät temput.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Pe: harjoitukset klo 11.55 ja 15.25.
La: harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bahrainin GP:ssä otsikoihin nousi Verstappenin tekemä ohitus, jonka myötä hän nousi kisan kärkeen. Verstappen ohitti Mercedeksen brittikuskin Hamiltonin ulkokautta, minkä yhteydessä hän valui rataviivojen ulkopuolelle.

Kisan tuomaristo viestitti Red Bullille, että Verstappenin on päästettävä Hamilton takaisin edelle. Verstappen totteli käskyä.

Ennen tätä Hamilton oli ajautunut jatkuvalla syötöllä Bahrainin radan neljännessä mutkassa rataviivojen ulkopuolelle. Kun Verstappen kuuli asiasta, hän alkoi matkimaan.

– Lewis teki noin 30 kierroksen ajan ja hyötyi siitä. Ylitin rajat kahdella kierroksella ja he kielsivät sen minulta. Aika outoa, Verstappen hämmästeli Imolan GP:n alla.

Verstappenia pännii erityisesti se, miten sääntöjä muutettiin kesken kisan.

– Joko rataviivat saa ylittää tai sitten ei. Ymmärrän kyllä sen, että en saanut ohittaa valkoisen viivan ulkopuolelta, se on täysin selvää. Mutta jos viivojen yli saa muuten mennä, niin en oikein näe, että mikä järki tuossa on.

– Meidän täytyy jutella asiasta kuljettajien ja Michael Masin (kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja) kanssa, Verstappen mietti.

Lue myös:

    Uusimmat