Max Verstappen jyrähti F1-pomoille

Max Verstappen vastustaa F1:een suunniteltua rengasmuutosta.

Tallipäälliköt ja F1-pomot ovat keskustelemassa renkaanlämmittäjistä F1-komission tapaamisessa Belgian osakilpailussa perjantaina. Rengasvalmistaja Pirelli on tehnyt kovasti töitä kehittääkseen renkaat, jotka eivät tarvitsisi esilämmitystä.

FIA:n aikeissa on kieltää renkaanlämmittäjät vähentääkseen energiankulutusta ja varustetiimien matkustamista ympäri maailmaa.

F1-kuskit kuten Verstappen ovat olleet epäileväisiä muutoksesta. Yksi suurimmista ongelmista on, etteivät lämmittämättömät renkaat tarjoa tarpeeksi pitoa välittömästi varikolta tullessa.

Renkaat voivat myös osoittautua vaaralliseksi kuskeille varikkopysähdysten jälkeen tai taistellessa sijoituksista, kun pitoa ei ole lähes ollenkaan.

– Meidän ei pitäisi mielestäni mennä siihen suuntaan. Ihmiset eivät tiedä kuinka vaikeaa on ajaa 1000 hevosvoiman autoa ulos varikolta. Erityisesti silloin kun rata on liukas. Se ei ole tarpeellista, Verstappen kritisoi suunniteltua muutosta Autosportin mukaan medialle.

– Ne renkaanlämmittäjät eivät kuluta mielestäni paljoa energiaa. Minusta AC-tuuletin kuluttavat enemmän, kun sen yhdistää varikolla.

– Kun pääset tiettyyn lämpötilaan, rengas tulee olemaan kuin purukumia ja paine tulee katosta läpi. Se ei tee kilpa-ajosta parempaa. Kun sinulla on lämmittelykierroksella ongelmia yksistään renkaiden lämmittämisessä, se näyttää hyvin typerältä. Varikolta tulo kuumilla renkailla tuntuu nyt loistavalta. En näe syytä, miksi se pitäisi muuttaa.

Rengasmuutoksesta tullaan päättämään äänestyksellä, johon vaaditaan tallien osalta enemmistön tuki. Suuri osa talleista ei näe muutoksen olevan oikea askel F1-sarjalle.

Mahdollinen muutos renkaisiin ilman esilämmitystä on todennäköinen käyttöön otettavaksi kaudelle 2024.

 

Lue myös:

    Uusimmat