Matti ja Teppo tallaavat tuttuja polkuja viimeiseen asti – veljesduon jäähyväiskiertue huipentui: "Ollaan oltu samassa lahkeessa viimeiset 50 vuotta"

MTV tapasi Matin ja Tepon viimeisen konsertin alla – näin 50 vuoden veljessopu on säilynyt 6:59
MTV tapasi Matin ja Tepon kaksikon "viimeisen" konsertin alla.

Matin ja Tepon 50 vuotta kestänyt ura huipentui Helsingin Hartwall-areenalla. Ruohosen veljekset keikkailevat jatkossa vain valikoidusti ja kesäisin.

Musiikkia 50 vuotta yhdessä tehneet ja laulanut turkulainen veljesduo Matti ja Teppo Ruohonen, tutummin vain Matti ja Teppo, huipensivat uransa viimeisen kiertueen sunnuntaina 15. joulukuuta Helsingin Hartwall-areenalle.

Kokonaan Linnan juhlissakin hiljattain nähty veljeskaksikko ei kuitenkaan esiintymisestä aio luopua.

– Joo, kyllä tällä hetkellä on aika pöllämystynyt olo. Tässä ollaan vedetty 19 konsertin jäähyväiskiertue ja sitä ennenkin on ollut täystyöllisyys kesästä lähtien keikkoineen ja levyn tekemisineen päivineen, Teppo Ruohonen, 71, kertoo MTV:n haastattelussa.

Matti Ruohonen, 70, kuvailee kaksikon uraa mielettömän pitkäksi taipaleeksi. Uransa alkuvaiheessa veljekset eivät olisi voineet kuvitellakaan, että ura jatkuisi näin pitkään.

– Ehkä perimmäisenä juttuna on ollut se, että on tehty sellaisia lauluja, joista suomalaiset ovat olleet kiinnostuneita ja innostuneita. Se on vienyt uraa eteenpäin aina ihan tähän päivään asti, Matti arvioi.

– Se on Matin helppo puhua, kun hän on kaikki laulut tehnyt, Teppo lisää nauraen.

"Saadaan olla tosi kiitollisia"

Matti ja Teppo ovat tehneet töitä yhdessä 50 vuotta. Onko toisen naama alkanut missään vaiheessa kyllästyttää?

– Ei voi sanoa. Joskus sitä on niin ylirasittunut, että voi tulla joku sellainen sana suusta, mitä pyytää seuraavan kerran anteeksi kun nähdään, Teppo sanoo.

– Mutta Teppo hei, keskeyttää Matti ja ottaa Teppoa kiinni kauluksista ennen purskahtamista nauruun.

Matti ja Teppo aikovat todella tallata näitä polkuja viimeiseen asti. Vaikka Hartwall-areenan konserttia markkinoitiin veljeskaksikon viimeisenä, Ruohoset aikovat jatkaa esiintymistä valikoidusti.

– Tämän konsertin jälkeen tulee ainakin puolen vuoden seisakki, että saadaan vähän etäisyyttä toisiimmekin. Ollaan oltu samassa lahkeessa viimeiset 50 vuotta, vaikka sopu onkin aina säilynyt, Teppo kiteyttää.

Entä onko kaiken takana todella nainen? Matin ja Tepon mukaan heistä on pidetty tosi hyvää huolta vuosikymmeniä kestäneen uran ajan.

– Saadaan olla tosi kiitollisia. Nyt pystyy keskittymään pikkaisen jälkikasvuun eli lapsiin ja lastenlapsiin, Teppo toteaa Matin nyökytellessä vieressä.

– Matilla on neljä lastenlasta, minulla kolme. Heitä on nähnyt vain vilauksilta viime kuukaudet. Nyt pääsee keskittymään siihenkin.

Lue myös:

    Uusimmat