Matti ja Teppo menestyksestään: Meissä on pohjalaista verta

Ruohosen iskelmäveljekset Matti ja Teppo 17:17

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleiden iskelmäveljesten Matin ja Tepon mukaan duon menestys löytyy lujasta uskosta omaan tekemiseen. Hyvään vireeseen ovat voineet vaikuttaa myös herrojen elämäntavat – ja vaimojen kokkaamat ruoat.

Pian 45-vuotisjuhlakiertueensa aloittavat iskelmäveljekset Matti ja Teppo Ruohonen uskovat pitkän uransa salaisuuden piilevän sitkeydessään.

– Jos ajatellaan meidän pitkää uraa, 45 vuotta ollaan tätä tehty, niin uskon, että se on se luja usko omaan tekemiseen, että koskaan ei ole annettu periksi. Meissä on sitä pohjalaista verta äidin puolelta, se on kantanut aika pitkälle, Teppo pohtii menestyksen salaisuutta Studio55.fi-lähetyksessä.

Veljekset kertovat pyrkineensä myös aina hyviin elämäntapoihin, kuten syömään terveellisesti. 

– Pahemmin ei koskaan olla tupakoitu tai alkoholiakin käytetään suht koht vähän, ehkä lomilla pikkuisen enemmän, mut silloinkin tosi vähän. Se vapaa-aika mitä on kotosalla, niin pyritään vähän lenkkeilemään. Vaimo laittaa hyvät aamupuurot! Siitä se Matin päivä lähtee, Matti nauraa.

– Mun vaimo on sen verran luomu- ja lähiruokaihminen että sieltä tulee aika terveellistä safkaa koko ajan. Että teollinen mössö, se ei hirveesti kiinnosta, Teppo puolestaan kertoo. 

1,5 miljoonaa levyä myyneen, kansan tuntoja tulkinneen veljesparin uudella levyllä kuullaan monipuolinen kattaus kappaleita eri tyylilajeista.

– Pyritään siihen, että se olisi mahdollisimman monipuolinen. Tietysti ollaan tehty ihan rokkibiisejä ja vähän disco-henkisiä biisejä, myös puhuttelevia hitaita lauluja. On myös tärkeää, että tekstit puhuttavat ihmisiä ja kuulijoita, Matti miettii.

– Siellä (uudella levyllä) on uudet nuorekkaat soundit, kun se on tehty uuden tuotantoryhmän kanssa. Eli terveisiä sinne Maki Kolehmaisen ryhmälle, Teppo muistuttaa.

– Haluttiin vaihtelua koko juttuun, unohtamatta sitä, miten hyvää jälkeä tekivät Hyvärisen Antti ja Veikon Samuli, Matti valottaa uuden levyn sisältöä.

Matin ja Tepon 45-vuotisjuhlakiertue starttaa 16.10.2014.

Kuinka veljekset luonnehtivat toisiaan? Entä mitä Matti ja Teppo olivat mieltä Turun Samppalinnan kesäteatterin Matti ja Teppo – The Turku Brothers –musikaalista? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat