Huippupestiin nimitetyllä Matti Heikkisellä selvä visio suomalaisen urheilun kehittämiseksi – "Kaltaiselleni johtajalle on nyt aika"

Miksi juuri sinä olit oikea henkilö Suomen urheilun huippupestiin, Matti Heikkinen? Entinen hiihtomestari vastasi MTV Urheilun kysymyksiin 6:52
Miksi juuri sinä olit oikea henkilö Suomen urheilun huippupestiin, Matti Heikkinen? Entinen mestarihiihtäjä vastasi MTV Urheilun kysymyksiin

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön uudeksi johtajaksi nimetty Matti Heikkinen korostaa arjen jokapäiväisen tekemisen merkitystä urheilumenestyksen taustalla.

Olympiakomitean hallitus nimitti Heikkisen yksimielisesti huippu-urheiluyksikön uudeksi johtajaksi. Heikkinen aloittaa pestissään 1. syyskuuta.

Entinen huippuhiihtäjä osallistuneensa rekrytointiprosessiin pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen. Heikkinen uskoo, että hänen huippu-urheilijataustansa tuo tarvittavaa näkökulmaa tärkeään virkaan.

– Huippu-urheiluyksikön tehtävä on tuottaa huippu-urheilumenestystä. Se lukee Olympiakomitean strategiassa. Se antaa meille vahvan selkänojan sitä tehdä. Menestys syntyy arjen teoista.

– Jos joku, niin minä ymmärrän sitä arkea – mitä on laadukas valmennus ja urheilijan elämä, kun niitä äärirajoja kokeillaan. Kun siihen lisätään yhteistyötaidot ja yhdessä tekeminen, niin koen pystyväni saamaan tuloksia aikaiseksi tässä tehtävässä, Heikkinen toteaa MTV Urheilulle.

– Uskon, että kaltaiselleni johtajalle on nyt aika.

Kuten Heikkinen itsekin mainitsi, huippu-urheiluyksikön tehtävä on tuottaa urheilumenestystä monipuolisesti. Heikkinen on tottunut jo urheilu-uransa aikana käsittelemään menestyspaineita, joten vaativaan pestiin astuminen ei tuota liikaa haasteita.

– Olen joutunut huippu-urheilussa hyvin monenlaisiin tilanteisiin. Odotukset ovat olleet valtavan korkealla. Niitä on välillä lunastettu ja välillä ollaan maattu lumella selällään räkä poskella 35 000 ihmisen edessä. Sinänsä tuskin mikään enää hirveästi yllättää. Painetta pitää olla, ja se pistää ihmisen suoriutumaan paremmin, Heikkinen perkaa.

Heikkinen näkee, että suomalainen huippu-urheilu voi tällä hetkellä hyvin, mutta potentiaalia parempaankin on runsaasti.

– Näen pelkkiä mahdollisuuksia. Yhteistyötä tarvitaan, mutta ei pidä asettaa mitään raja-aitoja. Iivo Niskanen totesi yhdessä palaverissa, että jos sanomme, ettemme pääse norjalaisten tasolle, emmehän me koskaan pääse. Ei pidä antaa minkään rajata, vaan uskoa mahdollisuuksiin. Huippu-urheilu on se toimintakenttä, jossa niitä rajoja voi rikkoa ja mennä niiden yli.

Lue myös:

    Uusimmat