Mainos

Matkustajat jäivät jumiin tukalan kuumaan Onnibussiin, kun kuljettaja ei pysäyttänyt autoa – vasta poliisi päästi ihmiset ulos bussista: "Virhe oli meidän puolella"

Turku–Helsinki väliä sunnuntai-iltapäivällä ajaneen Onnibussin matkustajat olivat kärvistelleet kuumassa bussissa, jonka jäähdytysilmastointi oli mennyt rikki. Kuljettaja ei matkustajan pyynnöstä huolimatta ollut päästänyt matkustajia ulos virkistystauolle.

Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo MTV Uutisille, että bussissa asiakkaat olivat antaneet tukalista olosuhteista palautetta kuljettajalle. Kuljettaja oli ollut yhteydessä Onnibusin pääkonttorille, josta oli ohjeistettu tarvittaessa pitämään virkistystaukoja.

– Tämän jälkeen kuljettaja ei ollut saanut uusia palautteita, eikä ollut seurannut lämpötilan kehittymistä. Sitten tuli tilanne, että joku asiakas oli ottanut yhteyttä poliisiin, joka oli pysäyttänyt auton, Helke kertoo tapahtumien kulusta.

Helken mukaan lämpötilan kohoaminen matkustamossa johtui todennäköisesti rikki menneestä jäähdytysilmastoinnista.

Onnibus ottaa vastuun virheestä

Toimitusjohtajan mukaan tilanteessa kuljettaja ei todennäköisesti ollut pysynyt kartalla siitä, millainen lämpötila kaksikerroksisen bussin yläkerrassa oli.

– Virhe oli meidän puolella tietenkin. Ohjeistus oli kuljettajalle, että pidetään virkistystaukoja ja haetaan ABC:ltä vettä tarvittaessa. Näin oli sitten tehtykin, mutta vasta sen jälkeen, kun poliisi oli pysäyttänyt bussin, sanoo Helke.

Helken mukaan bussi pääsi virkistystauon jälkeen jatkamaan matkaansa Helsinkiin. Vuorossa matkustaneille tullaan hyvittämään lipun hinta.

Tapauksesta uutisoi ensin Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja