Matkustajalaiva jäi pyörimään Tyynelle valtamerelle koronaviruksen takia – kenelläkään aluksella ei tosin ole virusta

Thaimaa on viimeisimpänä kieltäytynyt ottamaan vastaan Tyynellä valtamerellä seilaavaa risteilyalusta. 

Thaimaan terveysministeri on kieltänyt Westerdam-risteilyalusta ankkuroitumasta Bangkokin satamaan. Alus on jo aiemmin evätty useista Tyynemeren satamasta koronavirusvarotoimenpiteiden vuoksi, vaikka aluksella ei ole tiedossa yhtään koronavirustapausta.

Westerdamin omistaa brittiläis-yhdysvaltalainen Holland America -varustamo, joka kuuluu Carnival Corpille. Yhtiön mukaan ei ole syytä epäillä, että laivan matkustajilla olisi virusta. Se oli jo ehtinyt kertoa matkustajille, että he pääsevät maihin Bangkokissa torstaina 13.2.

Laivassa oleva Stephen Hansen kertoo matkustajien siirtäneen lentoja turhaan.

– Me luulimme, että tämä oli jo selvää ja kaikki ovat varanneet uudet lennot. Nyt olemme takaisin limbossa, Hansen sanoi sähköpostissaan uutistoimisto Reutersille.

Laiva on käännytetty samasta syystä useista satamista, muun muassa Japanista, Taiwanista ja Filippiineiltä.

Thaimaan hallitus sanoi, että huolimatta ankkurointikiellosta, maa on kuitenkin valmis toimittamaan laivaan polttoainetta, lääkkeitä ja ruokaa.

Saman yhtiön toinen laiva on jumissa Japanissa Jokohaman satamassa. Diamond Princessillä on 3 700 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Aluksella on todettu 135 koronavirustapausta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja