Mainos

Matkapuhelinstandardi selviämässä

Uuden, lähes maailmanlaajuisesti toimivan matkapuhelinjärjestelmän standardista päätetään tänään ja huomenna Pariisissa. Alan kokous ratkaisee käytännössä, valitaanko kolmannen sukupolven kännyköihin muun muassa Nokian kannattama teknologia. Mikäli näin käy, merkitsee se runsaasti mahdollisia lisätilauksia Nokialle.

Ratkaisu tulevaisuuden matkapuhelinstandardista on eräs tietoliikennealan suurimmista päätöksistä pitkään aikaan. Kyseessä ovat miljardien ja taas miljardien markkojen markkinat, joista kilpailee kaksi teknologiaa. Nokian ja Ericssonin kannattama cdma-versio näyttää olevan vahvemmilla kuin kilpaileva saksalaisen Siemensin tekniikka.

Uuden järjestelmän pääetu käyttäjälle on entistä suurempi kapasiteetti. Sen myötä kännykän käyttömahdollisuudet monipuolistuvat multimedian suuntaan. Uusi systeemi tulee jo tutun GSM:n rinnalle, eli nykypuhelimet säilyvät edelleen kuvassa mukana.

Yhdysvaltojen mukaantulo on epävarmaa, sillä järjestelmän käyttämä taajuusalue on varattu muuhun käyttöön. Sen sijaan Kaukoidän väkirikkaat maat ovat mukana.
(MTV3/Timo Nurmi)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.