Mainos

Matkapuhelimien myynti nousi Suomessa

Matkapuhelimien myynti Suomessa nousi kesäkuussa yhdeksän prosenttia suuremmaksi kuin vuosi sitten.

Matkapuhelimien toimitukset kaupalle nousivat Elektroniikan tukkukauppiaiden mukaan 13 2271 puhelimeen eli 11 268 puhelinta suuremmiksi kuin viime vuonna.

Tammi-kesäkuussa matkapuhelintoimitukset kaupalle pysyivät edellisvuoden tasolla. Puhelimia myytiin 60 8759. Kuukausimyynti kasvoi tasaisesti koko kevään.

Tänä vuonna kauppa ennustaa matkapuhelimia myytävän Suomessa 1,4 miljoonaa. Kamerapuhelinten osuus kaikista puhelintoimituksista on jo noussut yli puoleen.

Matkapuhelinten keskimääräinen tukkuhinta ilman arvonlisäveroa nousi 153 euroon. Keskihintaa nostivat uudet mallit. Toukokuussa keskihinta kävi 129 eurossa eli tähän mennessä alimmillaan.

Valtaosa matkapuhelinmyynnistä on nykyisin korvausostoja.

Suomessa oli viime vuoden lopussa käytössä 4 755 000 matkapuhelinta. Penetraatioaste nousi 91 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 87 prosenttia.

Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa oli viime vuoden lopussa käytössä 21,9 miljoonaa matkapuhelinta. Keskimääräinen penetraatio oli 92 prosenttia.

Ruotsissa penetraatioaste oli 96 prosenttia, Tanskassa 90 prosenttia ja Norjassa 87 prosenttia. Neljässä Pohjoismaassa myytiin viime vuonna 7,0 miljoonaa matkapuhelinta.

Tänä vuonna tukkukauppa ennustaa myynniksi 6,9 miljoonaa matkapuhelinta. Ruotsissa myydään sen mukaan 2,6 miljoonaa, Norjassa 1,6 miljoonaa, Suomessa 1,4 miljoonaa ja Tanskassa 1,3 miljoonaa matkapuhelinta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.