Mainos

Matkakonkari Riku Rantala paljastaa suurimmat reissupelkonsa: "Se on oikeasti pelottanut"

1:04:37
Riku Rantala johti keskustelua arvoperinnöistä

Riku Rantala pelkää ulkomaista liikennettä sekä suomalaisia nakkikioskijonoja. 

Toimittaja-juontaja Riku Rantala kuvaa tiimeineen tällä hetkellä huippusuositun Madventures-sarjan Suomeen ja sen erikoisuuksiin keskittyvää tuotantokautta. Ympäri maailmaa matkustanut mies kertoo haluavansa saada suomalaiset ymmärtämään kotimaamme erityisyyden. 

– Me suomalaiset emme välttämättä sitä tajuakaan, miten eksoottinen, mahtava ja erikoinen paikka tämä onkaan. 

Matkoillaan Rantala on kokenut ja nähnyt paljon. Yksi oudoimmista paikoista, jossa toimittaja on vieraillut, ovat erittäin kaukana Suomesta sijaitsevat Länsi-Papua sekä Papua-Uusi-Guinea. 

– Ollaan menty siellä hyvin syvälle viidakkoon ja siellä ihmiset elävät todella perinteisillä metodeilla: metsästäjä-keräilijöitä edelleen, jotka harrastavat pienimuotoista puutarhaviljelyä. Työkalut sekä aseet tehdään luonnonmateriaaleista. He elävät pitkälti samalla tavalla kuin Suomessa on eletty vielä muutama vuosisata sitten. 

Joskus, vaikkakin harvoin, Rantala on myös joutunut pelkäämään ulkomailla. Yllättäen suurimmat pelot ovat kohdanneet Rantalan Japanissa. 

– Pelottavuus on monesti liittynyt siihen, miten näkee sen miten jokin asia kehittyy vaikka huonoon suuntaan. Vaikkapa Japanissa on voinut miettiä sitä, että meneekö teknologinen kehitys liian pitkälle ja tuleeko meistä liikaa teknologian orjia. 

Rantalan mukaan ihmiset luulevat usein, että suurin pelon aihe ulkomailla matkustaessa olisivat toiset ihmiset. Näin Rantala itse ei kuitenkaan asiaa koe. 

– Aika monissa paikoissa se liikenne on oikeasti pelottavin asia. 

– Suurin osa ihmisistä on tosi hyviä ja kilttejä eivätkä tee mitään pahaa, mutta tietysti jostain löytyy ne pahat paikat missä on todennäköisempää, että jotain käy. Mutta silti, se liikenne on se, mikä on oikeasti pelottanut. 

Kotona Suomessa pelot ovat taas hyvin erilaisia. Rantala kertoo, että hänelle pelottavimmat tilanteet Suomessa ovat tapahtuneet monille melko arkisen tapahtuman yhteydessä. 

– Ehkä Suomessa on eniten pelottanut joskus yöllä jossain snägärijonossa: silloin on verensokerivajarit ja päihteitä liikaa väärinkäytettynä. Se on kyllä yleensä semmoinen paikka, missä eniten joutuu pelkäämään. Mutta kyllähän Suomi on ihan älyttömän hieno ja turvallinen paikka. 

Rantala näkee tällä hetkellä suomalaisten vahvuutena erityisesti laajan tietämyksen muusta maailmasta sekä mielenkiinnon sitä kohtaan. Hän pelkää kuitenkin tällä hetkellä paljon sitä, kuinka paljon erilaiset ihmiset etääntyvät toisistaan. 

– Ollaanko me enää samassa veneessä, niin se mua mietityttää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja