Mainos

Matikainen-Kallström mukaan puheenjohtajakilpaan

Europarlamentaarikko Marjo Matikainen-Kallström vahvisti ehdokkuutensa tänään Helsingissä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Europarlamentaarikko Marjo Matikainen-Kallström on päättänyt asettua ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi. Hän vahvisti ehdokkuutensa tänään Helsingissä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Europarlamentista eduskuntaan siirtyvä Matikainen-Kallström, 39, on menestynyt erilaisissa kokoomuksen johtajuudesta teetetyissä mielipidekyselyissä. Viime perjantaina kokoomuksen puoluevaltuustossa hän otti vielä aikalisän ja kertoi kuuntelevansa kentän tuntoja ennen ratkaisuaan.

Puolueen johtoon pyrkivät myös kansanedustajat Jyrki Katainen, Jari Vilén ja Martin Saarikangas. Eduskunnan varapuhemies Ilkka Kanerva ei ole ottanut vielä kantaa ehdokkuuteensa.

Kokoomuksen uusi johto valitaan puoluekokouksessa ensi kesäkuussa Seinäjoella. Istuva puheenjohtaja Ville Itälä on ilmoittanut asettuvansa kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi.

"Kokoomuksen tunnustauduttava selkeästi oikeistopuolueeksi"

Matikainen-Kallströmin mielestä kokoomuksen on tunnustauduttava selkeästi oikeistopuolueeksi ja keskityttävä elinkeinoelämän kilpailukyvyn parantamiseen "kaikin mahdollisin keinoin". Hänen mielestään vain sitä kautta voidaan turvata hyvinvointiyhteiskunnan säilyttäminen palveluineen. Palkkaverotuksen keventämistä on jatkettava.

-Halu työntekoon ja sen palkitsevuus on palautettava, hän kiteytti.

Matikainen-Kallström sanoi kannattavansa tasaveromallia, jossa alimmat tuloluokat eivät maksaisi veroa lainkaan ja muut tasaprosentin mukaan. Näin saataisiin huippuosaajat pysymään Suomessa ja toisaalta saataisiin heitä maahan. Sopivaa tasaveroprosenttia hän ei suostunut määrittelemään.

Matikainen-Kallströmin mielestä Suomi voisi myös liittyä Natoon vaikka heti, vaikka nykyisellä linjallakin tullaan toistaiseksi toimeen.

-Jos me olemme yhteisessä eurooppalaisessa turvallisuuspolitiikassa mukana, niin se on silloin väistämätön tosiasia, että ollaan myöskin Natossa.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 16.03.2004).

Matikainen-Kallström haluaa myös lisää aktiivisuutta toimittaessa Euroopan tasolla. - On huomioitava EU:n tasolla tehtävä lainsäädäntö, ettei kahlita meidän teollisuutta, yritysmaailmaa ja niitä edellytyksiä joita maailmankauppa antaa, hän sanoo.

(Huomenta Suomi 17.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.