MasterChef-tuomari Helena Puolakka muistelee aikaa, kun hän työskenteli Gordon Ramsayn alaisuudessa: "Fyysistä väkivaltaa löytyi hänen keittiöstään"

1:26
Helena Puolakka muistaa aikaa, kun hän työskenteli Gordon Ramsayn alaisuudessa.

Helena Puolakka on yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista.

Helmikuussa MTV:llä palataan MasterChef-keittiöön, kun kotikokkaajat havittelevat MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10 000 euron rahapalkintoa.

Tällä kaudella ohjelman tuomarikolmikkona nähdään aiemmilta kausilta tuttu Kari ”Kape” Aihinen saa rinnalleen alansa huippunimet, kun kotikokkien annoksia arvostelemaan saapuvat Henri Alén ja Helena Puolakka.

Uutena kasvona sarjassa nähdään Puolakka, joka yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista. Puolakka johtaa legendaarisen ravintola Savoyn keittiötä ja salia. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta ulkomailla muun muassa kolmen Michelin-tähden ravintoloissa.

Uutisaamussa Aihisen kanssa vieraana ollut Puolakka on työskennellyt aikoinaan huippukokki Gordon Ramsayn alaisuudessa, joka on tunnettu räväköistä mielipiteistään. Puolakka myöntää suoraan, että Gordon on todellisuudessa ”paljon kamalampi” kuin tv-ohjelmissa.

– Se oli sitä 90-lukua, muutin Englantiin vuonna 1995 ja se ensimmäinen vuosi meni siinä. Eihän se mukavaa ollut. Olin nainen ja he eivät koskeneet sormellaan minuun, vaan fyysistä väkivaltaa löytyi kyllä hänen keittiöstään.

– Ei hän mitenkään miellyttävä hahmo ollut silloin. Kyllä hän on ihan mukava ja ihan herrasmies, mutta se 90-luku oli ihan kamalaa aikaa erityisesti Englannissa ja Lontoon huippukeittiöissä. Se oli opittua isommilta ja paremmilta huippukokeilta, vanhemmalta sukupolvelta.

Ystävyyttä Puolakan ja Ramsayn välille ei syntynyt.

– Olin ehkä vähän liian suorasukainen suomalainen.

Toukokuun lopussa 50 vuotta täyttävä Aihinen antaa vinkin niille, jotka haluavat tulevaisuudessa huippukokeiksi.

– Asenne ratkaisee, sinne pitää haluta tulla. Jos alat kyttäämään työtunteja tai kärkkymään huippupalkkaa, sitten kannattaa vähän funtsia.

– Pitää ihan perkeleesti haluta tulla aamulla seitsemältä, pilkkoa sitä selleri ja tehdä siitä maailman paras pyre. Jos katson omaa juttua, en ole koskaan ollut taitava tai keksinyt mitään, mutta olen aina halunnut olla paras.

Katso koko haastattelu tästä:

10:41

MasterChef Suomi alkaa tiistaina 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tuplajaksoin. Seuraava jakso julkaistaan viikon ennakolla mtv-palvelussa kilpailun jännittävää finaalia lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja