Kape Aihinen vertaa ruoanlaittoa erääseen urheilulajiin: "Jollet anna kaikkea itsestäsi, niin älä tule sitten ollenkaan"

4:53

Kari ”Kape” Aihinen on yksi kolmesta tuomarista tulevalla Masterchef Suomi -kaudella.

TV-kokki Kari ”Kape” Aihinen on jälleen yksi MasterChef Suomi -ruokaformaatin tuomareista. Aihinen kertoo MTV Uutisille, että tulossa on pitkä, mutta kärsivällinen kausi sillä se on tänä vuonna jopa 20 jakson mittainen. Ensimmäisen kahden viikon aikana nähdään tuplajaksot.

– Luvassa on isoja kasvutarinoita. Välillä tulee myös floppeja, niin kuin aina keittiössä. Toivon, että katsoja jaksaisi pysyä ensimmäisestä jaksosta finaaliin asti mukana, koska siellä nähdään upeita onnistumisia, Aihinen fiilistelee tulevaa kautta. 

Kilpailijoissa Aihinen arvostaa eniten periksiantamattomuutta. Hän vertaa ruoanlaittoa jääkiekkoon. Ehdoton ei ruoanlaitossa Aihiselle on kopioiminen ja oikominen.

– Olet sitten MasterChef-kilpailija tai lätkänpelaaja, niin kyllä ne Juhani Tammisen sanat ovat ”asenne ratkaisee”. Tuletko sinne keittiöön tai kaukaloon voittamaan, tekemään elämäsi parhaan suorituksen. Virheitä saa kyllä tehdä, mutta jollet anna kaikkea itsestäsi niin älä tule sitten ollenkaan, hän kertoo. 

– Kyllä se korvasienimuhennos tehdään kuohukermaan ja kuhat paistetaan voissa. Rakastan ruoanlaitossa sellaista oikeellisuutta. Aina voi kokeilla, fiilistellä ja kikkailla sekä tehdä uusia innovaatioita, mutta en tykkää oikomisesta. Uskon sellaiseen raakaan ja kovaan työhön sekä hyvään asenteeseen, Aihinen jatkaa.

Kauden aikana tullaan näkemään monenlaisia kommelluksia. Aihinen kertoo, että yleisimpiä mokia MasterChef-keittiössä on raaka-aineen väärä käsittely tai tehtävänannon laiminlyönti.

– Totta kai toivon myös, koska tämä on kuitenkin maailman suurin ruokaformaatti, että jokainen katsoja saisi omaan keittiöönsä jonkun pikku kärkikikan ja että kisa innostaisi meitä Suomalaisia kotikokkaajia kokkaamaan kotona ilolla ja yhdessä.

Aihinen myöntää, että luonteeltaan hän on aika ajoin tiukka. Tämä tulee varmasti näkymään myös hänen tuomaroinnissaan. Hän kuitenkin sanoo, että tuomareista vaikein vakuuttaa oli kuitenkin uutena kasvona nähtävä Helena Puolakka. Puolakka on luonut uraa etenkin maailmalla ja on työskennellyt esimerkiksi Gordon Ramsayn ja Pierre Koffmannin kanssa. Kolmantena tuomarina kilpailussa nähdään Henri Alén.

– Minä olen myös hyvin mentaalipuolen tuomari, sanoisin koutsaava. Kerron, mitä voisi tehdä paremmin. Käytän aina sellaista ”Kitchen Spirit” sanontaa, että miten se kilpailija voi siellä keittiössä, Aihinen arvioi.

MasterChef Suomi alkaa tiistaina 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tuplajaksoin. Jaksot julkaistaan mtv-palvelussa viikon ennakolla kilpailun jännittävää finaalia lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja