Mashable tietoturva-aukosta: Vaihda nämä salasanat

Amerikkalaisen teknologiaan keskittyvän uutissivusto Mashablen mukaan useiden keskeisten nettisivustojen salasanat tulisi vaihtaa.

Mashable kysyi eri nettisovellusten ylläpitäjiltä, kehottavatko he käyttäjiä vaihtamaan salasanoja Heartbleediksi nimetyn tietoturva-aukon takia.

Googlen ja Yahoon tarjoamien sovellusten salasanat kannattaa yhtiöiden mukaan päivittää varmuuden vuoksi. Kehotus koskee esimerkiksi Googlen Gmailia ja YouTubea sekä Yahoon sähköpostia sekä Flickr- ja Tumblr-palveluita. Myös Amazon kehottaa muuttamaan salasanaa.

Muista palveluntarjoajista Dropbox, OKCupid, SoundCloud sekä Wunderlist arvioivat, että käyttäjien tulisi vaihtaa salasanansa.

Lisäksi Facebook kehottaa muuttamaan salasanan.

Aiemmin tietoturvayhtiö Netcraft analysoi Daily Mailissa, että haavoittuvuudella on vaikutusta jopa puoleen miljoonaan verkkosivuun, kuten Twitteriin, Yahoohon, DropBoxiin, Tumblriin, Flickriin sekä useisiin pankkien verkkopalveluihin.

Kanadan veroviranomaiset kertoivat tänään sulkeneensa veroilmoitussivunsa, koska pelkäävät, että Heartbleediksi nimetty tietoturva-aukko voi vaarantaa veronmaksajien tiedot.


Lue myös:

    Uusimmat