Mainos

Masar, 21, pelasti naisen tukehtumiselta – "Uskalla auttaa äläkä katso sivusta"

21-vuotiaan Masar Al-Bahranin lauantaipäivä sai pysäyttävän käänteen eilen Kampin kauppakeskuksessa. Mies oli bussia odotellessaan menossa ostamaan sämpylää, kun näki iäkkään naisen kakovan.

Sillä hetkellä pari ihmistä yritti auttaa naista, jotta tämä saisi henkeä. Ihmiset yrittivät Al-Bahranin mukaan Heimlichin otetta, mutta tuloksetta. Sitten he laittoivat naisen vatsalleen tuolille ja yrittivät selkään hakkaamalla saada tukosta pois naisen kurkusta.

– Uskallan arvioida, että siinä meni ainakin pari minuuttia, eikä nainen vieläkään saanut henkeä. Päätin, että menen paikalle ja sanoin: Anna minä yritän, katsotaan, jos onnistun, Al-Bahrani kertaa eilistä hetkeä.

Ilman minkäänlaista ensiapukokemusta saati kokemusta Heimlichin otteesta Al-Bahrani sai kuin saikin muutaman yrityksen jälkeen naisen hengen kulkemaan.

– Tein Heimlichin otteen kolme tai neljä kertaa, jonka jälkeen nainen alkoi puhua ja kiittää minua. Sen jälkeen odottelin omaa bussiani kymmenisen minuuttia ja lähdin pois.

Paikalla paljon ihmisiä – vain muutama yritti auttaa

Al-Bahranin mukaan naisen lisäksi vain yksi paikalla ollut kommentoi hänen tekoaan antamalla kehuja. Kampin kaukoterminaalissa oli kuitenkin tuohon aikaan kuhinaa; Al-Bahrani hämmästeleekin, miksi vain kourallinen ihmisiä yritti auttaa.

– Sitä hetkeä ei voi sanoi kuvailla: edessä on paniikissa oleva ihminen, ja mitä vain voi tapahtua. Päätin istumisen sijaan ryhtyä toimeen. Nainen kiitti minua kerran, istahti jälleen ja alkoi ehkä shokin takia jälleen syödä sämpyläänsä.

Vaikka auttamiskokemus oli ikimuistoinen, ei Al-Bahranilla ole ainakaan tällä hetkellä aikaa lähteä opiskelemaan lisää ensiapua.

– Mutta tämä kokemus opetti minulle sen, että vaikka ei olisikaan minkäänlaista kokemusta, niin ainakin kannattaa yrittää.

Masar Al-Bahrani on syntynyt Suomessa, mutta hänen vanhempansa ovat Irakista. Hän opiskelee oikeustiedettä Helsingissä.

Kampin kauppakeskuksesta vahvistetaan, että kaukoliikenneterminaalissa tapahtui eilen kuvatun kaltainen välikohtaus. 

Kampissa sattuneesta välikohtauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti

Korjattu miehen sukunimeä 25.10. klo 18.15. 

Lisätty kommenttikirjoitus 26.10. klo 18.55.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.