Ariya, 24, näki, kun Turun terroristi puukotti lastenrattaita työntävää äitiä – alkoi raivoisa takaa-ajo pesäpallomailan kanssa: "En pelännyt kuolemaa"

3:54
"En pelännyt kuolemaa" – Ariya kertoi ohjelmassa uudelleen, mitä järkyttävänä päivänä todella tapahtui.

Turun puukotuksia lähietäisyydeltä todistanut torimyyjä kertoo, kuinka tavallinen perjantai sai kylmäävän käänteen Kauppatorilla neljä vuotta sitten.

18. elokuuta oli ollut 24-vuotiaalle torimyyjä Ariya Rashidille hyvin tyypillinen perjantaipäivä.

Kiireinen työvuoro torimyyjänä Turun Kauppatorilla oli päättymäisillään kello 16 aikoihin, kun hän todisti kuorma-auton ratissa jotain normaalista poikkeavaa.

– Ajoin auton parkkiruutuun, luulin aluksi, että siinä oli torilla kaveriporukalla riita. Sitten huomasin tarkemmin, että noin kymmenen metrin päässä puukottaja heilui puukko kädessä ja huuteli jotain, Rashidi kertoo.

"Heittäkää mulle jotain kättä pidempää"

Rashidi kertoo, kuinka tilanteen todellinen kammottavuus valkeni, kun hän nousi ulos autosta. Hän todisti läheltä, kuinka puukottaja juoksi kojujen läpi ja puukotti kylmästi lastenvaunujen kanssa liikkeellä ollutta naista.

Tuolit lentelivät, ihmiset kiljuivat ja huusivat. Rashidi ajatteli, että nyt on tosi kyseessä.

– Kun näin lapsen ja äidin, tuli heti sellainen fiilis, että nyt täytyy tehdä jotain. Varoitin muita torimyyjiä ja huusin vieressä olevalle myyjälle, että heitä mulle jotain kättä pidempää, mutta hän oli aivan shokissa ja itki, ei löytänyt mitään. 

Rashidi näki kuitenkin eräällä silminnäkijällä pesäpallomailan ja pyysi sen itselleen.

Rashidi mietti, että hän pystyisi tarvittaessa pysäyttämään mailalla puukottajan, mutta myös suojaamaan tarvittaessa itseään, jos puukottaja iskisi takaisin.

Omaa kuolemaa hän ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan itse pelännyt.

–  Meitä taisi olla neljä tai viisi, jotka lähti juoksemaan hänen peräänsä kohti Finnkinoa. Naapurikojun Mikko jäi antamaan apua uhreille. 

Rashidi kertoo Missä olit kun? -ohjelman haastattelussa, kuinka puukottajan jahti jatkui, ja miten tilanne lopulta päättyi. Katso Rashidin harvinainen haastattelu yläpuolelta löytyvältä videolta.

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Missä olit kun? -ohjelmasarja kerää yhteen isoimmat uutistapahtumat näiden vuosien varrelta. Jaksot ovat katsottavissa mtv-palvelussa 25. huhtikuuta lähtien sekä mtv3-kanavalla maanantaisin kello 21.00 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja