Martina Aitolehti 38 vuotta! Salarakkaana julkisuuteen ponnahtaneen tosi-tv-tähden pitkä tie hyvinvointiyrittäjäksi

Näin Martina Aitolehden ja Stefan Thermanin kohueron vaiheet etenivät – katso Aitolehden tunteikas haastattelu 2:23
Martina Aitolehden ja Stefan Thermanin pitkä suhde kariutui keväällä - katso Aitolehden tunteikas haastattelu

38 vuotta torstaina täyttänyt Martina Aitolehti on ollut julkisuudessa jo lähes 20 vuotta.

Nykyisin hyvinvointivalmentajana uraa tekevä ja triathlonin kuninkuusmatkaa Iron Mania varten ammattimaisesti treenaava Martina Aitolehti viettää torstaina 16. heinäkuuta syntymäpäiväänsä.

38 vuotta täyttävä Aitolehti on ollut julkisuudessa lähes 20 vuotta ja on kulkenut pitkän matkan salarakkaasta urheilulliseksi somevaikuttajaksi, jota seuraa Instagramissa yli 140 000 ihmistä.

Aitolehti aloitti mallintyöt jo teini-iässä. 2000-luvun taitteessa hän voitti Kalenterityttö 2001 -missikisan ja edusti Suomea myös Miss Hawaiian Tropic -kilvassa. Ensimmäisen kerran hän nousi toden teolla otsikoihin kuitenkin vasta vuonna 2004, kun hänen salasuhteensa jalkapalloilija Alexei Eremenko juniorin kanssa tuli julki.

Romanssin tultua julki Aitolehteä tituleerattiin toistuvasti salarakkaaksi tiedotusvälineissä, ja hän päätyi tekemään myös Salarakkaat-nimisen albumin vuonna 2005 kyläkauppias Vesa Keskisen salarakkaana tunnetuksi tulleen Marika Fingerroosin kanssa. 

Salarakas-kohun jälkeen Aitolehti seurusteli malli Kalle Kuvajan kanssa. Sittemmin hän päätyi kuitenkin yksiin Hunks-tanssija Esko Eerikäisen kanssa. Pari oli naimisissa vuodet 2007–2011, ja liitosta syntyi vuonna 2009 yhteinen tytär Victoria.

Kohujulkkiksen maineessa ollut Martina on ollut otsikoissa myös ajokortitta ajamiseen ja pahoinpitelyyn liittyvien tuomioidensa takia. Kohujulkisuuden lisäksi Aitolehti muistetaan kuitenkin ennen kaikkea useista tv-ohjelmista.

Hänet on nähty muun muassa Salatut elämät -sarjassa niin pr-tyttönä kuin palkkamurhaajana. Syksyllä 2007 Aitolehti osallistui myös ensimmäisenä julkkiksena Suomen Big Brotheriin ja vuotta myöhemmin Suomen Pelkokerroin -ohjelmaan.

Myös Eerikäisen ja Aitolehden yhteiseloa seurattiin televisiosta. Pariskunnasta tehtiin kaksi realityä: Vauvakuumetta-sarjassa vuonna 2010 seurattiin julkkisparin matkaa vanhemmuuteen ja seuraavana vuonna perhe matkusti Isku Kolumbiaan -sarjassa Eerikäisen sukujuurille Etelä-Amerikkaan.

Aitolehden tosi-tv-ura jatkui myös avioeron jälkeen. Vuonna 2012 hänet nähtiin Viidakon tähtöset -sarjassa ja seuraavana vuonna hän voitti Splash!-uimahyppykilpailun. Syksyllä 2014 Aitolehti veti Martina ja hengenpelastajat -ohjelmaa, ja syksyllä 2017 urheilullinen nainen nähtiin ruutuun palanneessa Gladiaattorit-ohjelmassa roolinimellä Pantteri.

Aitolehti oli Eerikäisestä erottuaan yli yhdeksän vuotta suhteessa liikemies Stefan Thermanin kanssa, ja parin Isabella-tytär syntyi vuonna 2012. Aitolehden ja Thermanin pitkään suhteeseen mahtui ylä- ja alamäkiä. Pari erosi kesällä 2017, mutta palasi sittemmin takaisin yhteen ja kihlautui. Pääsiäisenä 2020 Aitolehti kuitenkin ilmoitti yhteisen matkan päättyneen.

Sinkkuna viihtyvä Martina on eron ja rankan kevään jälkeen ilmaissut sosiaalisessa mediassa useaan otteeseen voivansa paremmin kuin koskaan.

– Ens viikolla tulee mittariin yksi numero lisää. Oikeestaan aika siistiä vanheta ja samalla tajuta, miten hyvässä kohtaa elämässä olenkaan. Upeita vuosia edessäpäin ja mikä parasta, olen vihdoin oivaltanut mitä on elää tässä ja nyt. Olen valmis kaikelle, mitä tänä kaunis elämä mulle haluaa tarjota, hän pohti Instagramissa syntymäpäivänsä kynnyksellä.

Iltalehden syntymäpäivähaastattelussa hän paljasti suuntaavansa syntymäpäivänään ulkomaille, ja tästä kieli myös Instagramin Stories-osiossa julkaistu kuva, jossa Aitolehti poseerasi hengityssuojain kasvoillaan Helsinki-Vantaan lentokentällä.

– Lähden reissuun heti torstaiaamuna, Aitolehti kertoi Iltalehdelle.

– Näin salaperäisesti voin sanoa, että tulee varmasti olemaan yhdet elämäni siisteimmät syntymäpäivät.

Lue myös:

    Uusimmat