Martin Saarikangas: Venäjän vastaiset pakotteet olivat suuri virhe

Kokemuksella: Vuorineuvos Martin Saarikangas 25:04

Studio55.fi-ohjelmassa vieraillut vuorineuvos Martin Saarikangas ei näe Suomen taloustilannetta positiivisena. 

– Meillä on kyllä suuria vaikeuksia sen takia, että jos verrataan 1990-luvun lamaan, joka oli sisäisesti aiheutettu, niin tällä hetkellä meillä on globaali, maailmanlaajuinen tilanne – ja kehitys tapahtuu erittäin hitaasti, toteaa vuorineuvos Martin Saarikangas Studio55.fi-lähetyksessä.

Suomen talouteen vaikuttavat erityisesti kilpailukyvyn heikkeminen sekä Venäjän pakotteet. Saarikangas muistuttaa, että ennen pakotteita Suomen viennistä lähes 10 prosenttia kohdistui Venäjälle. Myös rajakauppa Itä-Suomessa toi tuloja. 

– Maataloustuottajiemme tuloista hyvin suuri osa muodostui sinne, niin kyllä oli erittäin suuri virhe, että Euroopan unioni lähti mukaan amerikkalaisten toimintaan.

– Poliittisesti olisi meidän pitänyt Euroopassa ymmärtää, että venäläinen ei koskaan pakotteiden edessä taivu ja on aivan turha asettaa niitä. Ennen kaikkea me Suomessa kärsimme siitä.

Saarikangas huomauttaa, että muu osa Eurooppaa, jolla ei ole Venäjään naapurussuhteita, ei kärsi pakotteista samoin. 

Miten Suomi pärjää taloudessa Ruotsiin verrattuna? Mitä mieltä Saarikangas on taksiliikenteen vapauttamisesta kilpailulle? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat