Markus laihdutti lähes 60 kiloa 10 kuukaudessa – katso kuva!

Studio55.fin kysely onnistuneista laihdutuskokemuksista innosti myös pohjanmaalaisen nuorukaisen jakamaan kokemuksensa. Ikänsä ylipainosta kärsinyt Markus pudotti painoa jopa seitsemän kilon viikkovauhtia.

"Olen nuorimies pohjanmaalta, ja olen nuoresta asti ollut ylipainoinen. Ylä-asteen alettua vaaka ei enää näyttänyt muuta kuin kolmenumeroisia lukuja. Olen aina ollut suhteellisen liikunnallinen ihminen, mutta siitäkään ei painon hallinnassa ollut teini-iässä hyötyä. Huomattavasta ylipainostani tuli vasta aikuisiällä oikeasti ongelma, kun ei kehdannut kunnolla ihmisten ilmoilla

olla tai edes töihin mennä, kun työvaatteetkaan eivät mahtuneet päälle.

Kuukausi ennen 22-vuotissyntymäpäivääni pohdin terveyttäni.  Mietin, että tahdonko todella, että ennen 30 ikävuotta polveni pettää alta, tai antaa ylipainon haitata ihmissuhteita, työtä tai vaikka opiskelua. Siitä päivästä lähtien aloin syödä säännöllisesti ja käydä lenkillä.

Aivan aluksi muutin vain ruokailurytmiäni. Aloin syödä säännöllisesti ja pikkuisen koko ajan, jotta nälkä ei ehtisi tulla. Annoskoot pienenivät. Kolmen, neljän kuukauden ajan söin lähinnä tonnikalaa, raejuustoa ja paljon hedelmiä, ja painoni lähti tippumaan rajusti. Karsin ruokaani todella kovasti, jopa siihen pisteeseen, että en sitä muille suosittelisi. Elämäntilanteeni mahdollisti keskittymisen laihdutusurakkaan. Välillä voimat olivat niin lopussa, että ihan silmissä pimeni. Silti väitän, että todella nopeasti pudonnut painoni auttoi minua saavuttamaan nykyisen tuloksen. En usko, että motivaationi olisi muuten riittänyt.

Ensimmäisenä viikkona minulta tippui jo viisi kiloa, ja seuraavalla seitsemän kiloa. Aloin aivan heti huomata eroa vaatteissa. Ensimmäisen neljän kuukauden aikana olin jo tiputtanut 40 kiloa. En voinut uskoa sitä todeksi, että olin itse saanut itseni liikkeelle ja motivoiduttua moiseen urakkaan.

Suosittelen kaikkia laihduttajia liikkumaan. Liikunta pitää mielen virkeänä, ja liikkuessa ei ajattele syömistä.

Lähipiirini suhtautui aluksi laihdutukseeni skeptisesti ja he jopa huolestuivat ankarasta ruokavaliostani. Nyt he ovat ylpeitä tuloksistani. Lähisuvussani on ylipainoa jonkin verran, ja tulokseni motivoivat läheisiänikin laihduttamaan. Moni on sanonut, ettei voi uskoa miten eri näköiseksi olen muuttunut. Esimerkkini innostaa muita.

Tulokset saivat minut puskemaan urakassa eteenpäin. Tänä päivänä on kulunut 10 kuukautta ja 57 kiloa. Ensimmäistä kertaa sitten ylä-asteen vaaka näyttää kaksinumeroista lukua. Minun piti vain päättää, että nyt ne kilot lähtevät. Matka jatkuu, mutta enää laihdutus ei ole ongelma. Nykyään olen palannut melkein samaan ruokavalioon kuin mitä noudatin aiemmin, mutta syön yhä säännöllisesti ja liikun enemmän. En ole koskaan ollut näin hyvässä fyysisessä tai henkisessä kunnossa."

Lue myös:

    Uusimmat