Marko Jantunen avautuu huumehelvetistään Seiskalle

Entinen huippujääkiekkoilija Marko Jantunen on avautunut amfetamiiniriippuvaisuudestaan Seiska-lehdelle.

Jantunen, 43, tuomittiin lokakuussa kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen huumausaineiden käyttörikoksista, rattijuopumuksista ja kortitta ajosta. Jantunen myönsi oikeudessa kaikki rikokset.

Viimeisen kautensa SM-liigassa 2009-10 pelannut Jantunen kertoo Seiskassa, että huumausaineet tulivat kuvioihin uran päättymisen tienoilla.

- Kokeilin huumeita ensimmäisen kerran 37-vuotiaana. Olin periaatteessa päättänyt, etten ikinä niitä käytä. Pakko myöntää, että kyllä minä "vauhtiin" (amfetamiini) rakastuin. Olen nähnyt sen kanssa hyvän ja huonon arjen. Nyt tiedän, että se on paholainen, enkä lähtisi enää sen kanssa tanssimaan. Pysyisin vain "brenkussa", Leijona-paidassakin kiekkoillut Jantunen sanoi Seiskalle.

Huippunopeana luistelijana tunnettu Jantunen kertoo, että hän haluaa päästä irti päihdekierteestä.

- Huumeidenkäyttö ei ole ollut pitkiin aikoihin hauskaa. Totuus on myös se, etten ole vielä valmis sitoutumaan sataprosenttiseen raittiuteen. En lähde mihinkään hoitoihin vain pelleilemään. Jos haluan raittiin elämän, alan taistella sen puolesta.

Seiskan mukaan Jantunen joutuu Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen jälleen ensi viikolla 10. helmikuuta syytettynä rattijuopumuksesta.

Jantunen pelasi kiekkourallaan 520 SM-liigaottelua Hockey Reippaan, KalPan, TPS:n, Jokerien ja Pelicansin riveissä. Tehopisteitä laituri nakutti 170+244=414 kotimaan kaukaloissa. Lisäksi hän pelasi lähes 400 ottelua Ruotsin liigassa, ja tilille kertyi myös kolme NHL-ottelua Calgary Flamesissa kaudella 1996-97.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja