Marko Björs saapui ystävänsä Aira Samulinin hautajaisiin – nämä viimeiset sanat hän omisti tanssilegendalle

Marko Björs muistelee ystäväänsä Aira Samulinia 3:31
Katso videolta Marko Björsin haastattelu!

Aira Samulinin siunaustilaisuus järjestään tänään Helsingin Vanhassa kirkossa 1. joulukuuta. MTV Uutiset haastatteli Airan Samulin hyvän ystävän Marko Björsin Vanhan kirkon edustalla. 

Tanssin sanansaattaja Aira Samulin nukkui pois 96-vuotiaana 23. lokakuuta. Samulin siunataan Helsingin Vanhassa kirkossa perjantaina 1. joulukuuta kello 12.

Siunaustilaisuus ja sen jälkeen pidettävä muistotilaisuus ovat vain kutsuvieraille, mutta lehdistö ja yleisö ovat tervetulleita saattamaan Samulin viimeiselle maalliselle matkalleen Bulevardia pitkin kohti Hietaniemen hautausmaata. MTV Uutiset on paikan päällä ja raportoi tilaisuuden tapahtumista. 

Samulinin toiveiden mukaisesti mahdolliset muistamiset toivotaan Aira Samulinin Säätiölle, joka jatkaa toimintaansa tukemalla nuoriso- vanhus- ja mielenterveystyötä.

Aira Samulin oli valmistellut omia hautajaisiaan jo pidemmän aikaa. Samulin teki jo viime kesänä yhdessä lapsenlapsensa Kiti Samulinin kanssa kutsuvieraslistan hautajaisiinsa. 

Paikan päälle Vanhalle kirkolle saapui Aira Samulinin erittäin läheinen ystävä Marko Björs. Hän kertoi, että hän haluaa muistella ystäväänsä ilolla, vaikka hautajaispäivän aikana käytäisiinkin läpi monenlaisia tunteita. 

– Haluan muistaa hänet rakkaana ystävä, tukijana ja ihanana ihmisenä. Tapasimme jossain juhlissa, Aira nappasi minut tanssimaan. Se oli hauska hetki. Siitä alkoi meidän ystävyytemme. Hän oli rehellinen ja aito. Hän opetti minulle rohkeutta olla oma itseni, Björs kertoi. 

Marko Björs paljastaa, että Aira Samulin ei ollut aina pelkästään iloinen ja positiivinen, vaikka julkisuudessa hänet sellaisena tunnettiinkin. 

– Kyllä hänessä oli monta puolta, välillä hän oli iloinen, välillä vihainen ja surullinenkin. Mutta mikä tärkeintä hän oli aina haavoittavassa asemassa olevien ihmisten puolella. 

Björs kunnioitti erityisesti yhtä piirrettä Airassa. 

– Hän ei jäänyt koskaan vellomaan ongelmiin. Hän oli hyvin ratkaisukeskeinen. Tunsin aina hänen seurassaan oloni omaksi itsekseni. Hän oli ihan niitä harvoja ihmisiä, jonka kanssa pystyin ihan alusta asti olemaan se, kuka olen, Björs sanoi. 

Björs kertoi, että tulee jättämään hyvästit rakkaalle ystävälleen ja hänellä on hautajaisissa kunniarooli, jotka hän ei tässä vaiheessa halunnut paljastaa. 

– Aira, tanssi jatkuu ja nähdään, Marko Björs sanoi haastattelun päätteeksi. 

Lue myös:

    Uusimmat