Marko Anttila ei ole Kärppien kokoonpanossa SM-liigan kärkikamppailussa – vesittikö tämä pelikieltoa aiheuttanut taklaus paluun tamperelaisyleisön eteen?

Marko Anttilaa pimeästä kulmasta päähän – HPK:n Trettenes ulos 1:48
Anttila ei pelaa vanhaa seuraansa vastaan.

Lauantaina päähän kohdistuneen taklauksen kohteeksi joutunut Marko Anttila ei ole Kärppien kokoonpanossa Tampereella. Paluu Ilves-yleisön eteen siirtyy.

Anttila sai osuman HPK:n Mathias Trettenesin taklauksesta lauantaina. Norjalaishyökkääjäälle langetettiin tilanteesta yhden ottelun pelikielto. Anttila konttasi tuskaisen näköisenä vaihtoaitioon, mutta jatkoi ottelun loppuun. Tänään häntä ei kuitenkaan Kärppien riveissä nähdä.

Katso Anttilaan kohdistunut ilkeän näköinen taklaus pääkuvan videolta!

Samalla "Mörkön" paluu Ilves-yleisön eteen siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Viime keväänä Anttila karvasi vielä tupsukorvien paidassa. Palkintona SM-liigakaudesta oli kaulaan ripustettu pronssi.

Sarjakärki Ilves saa vastaansa heti perässä hengittävän kärppälauman. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kevään huipputasaisen puolivälieräsarjan tahkonneet joukkueet ovat mestarisuosikkeja.

Ilves on startannut kautensa vakuuttavasti. Jouko Myrrän suojatit pitävät hallussaan sarjan kärkipaikkaa, kun kuudesta ottelusta kasassa on viisi voittoa. Petri Kontiola pelaa uransa viimeistä kautta, ja vire on alkutahdeissa ollut tymäkkää. Seitsemän tehopistettä.

Kärpistä pistetahtia ovat pitäneet neljän pojon arvoisesti yllä Teemu Turunen, Tommi Kivistö ja Julius Junttila. Oululaisryhmän alkukausi on ollut tasaisen varma. Vasta neljä ottelua pelanneet näätäpaidat ovat voittaneet yhtä vaille kaikki kamppailut.

Kotijoukkueen maalilla luonnollisesti aloittava Marek Langhamer on torjunut neljässä ottelussa, joissa taakse on uponnut vain kolme maalia, ja nollapelejäkin kertynyt kaksi. Torjuntaprosentti on häijy, 96,81.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu edelleen kapteeni Eemeli Suomi ja tähtipuolustaja Jyrki Jokipakka. Sen sijaan Henrik Haapala palaa ykkösketjun laitaan. Samoin Eetu Tuulola on kolmannen vitjan laiturina.

Ilves–Kärpät klo 18.30 alkaen. Tämä ja kaikki muut SM-liigaottelut katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa.


Lue myös:

    Uusimmat