Markku on töissä Facebookilla: "Henkilökohtaisesti oli uskomaton mahdollisuus päästä tekemään tätä"

7:15

Markku Mäkeläinen työskentelee Facebookin pääkonttorilla. Keskimääräinen Facebook-käyttäjä on jäsenenä noin 30 ryhmässä, mutta vain 1-2 näistä on ihmiselle todella tärkeitä ja merkityksellisiä.

Facebookissa on ryhmiä kaikelle mahdolliselle. Keskimääräinen käyttäjä on jäsenenä noin 30 ryhmässä, mutta vain 1-2 näistä on ihmiselle todella tärkeitä ja merkityksellisiä, kertoo Markku Mäkeläinen, kumppanuusjohtaja Facebookilta. Aiheesta keskusteltiin huomenta Suomessa 28.11.2017.

Mäkeläinen itse työskentelee Facebookin pääkonttorilla.

– Se on uskomaton (työpaikka). Henkilökohtaisesti oli uskomaton mahdollisuus päästä tekemään tätä.

Sosiaalisen median kuninkaaksikin tituleerattu Facebook on täynnä erilaisia ryhmiä, joita voi perustaa tiettyjen sääntöjen puitteissa. Lakeja ei esimerkiksi saa rikkoa. Jenna Karas on ylläpitäjä suositussa Ompeluseura-ryhmässä, jossa keskustellaan työelämästä.

Koska FB-keskustelut äityvät joskus hurjiksikin – kukapa voisi unohtaa sieniryhmän sekasorroksi äityneen keskustelun? – Karaksen Ompeluseurassa ei saa käydä henkilöön menevää keskustelua. Karaksen mukaan ylläpitäjän tulee olla positiivisessa hengessä paikalla ja läsnä moderoimassa keskustelua.

– Hyvin aikaisessa vaiheessa on vähän huomautetaan, että hei, pysytään asiassa, hän kuvaa.

Millaisia sääntöjä ryhmän perustamiselle on? Millaista on työskennellä Facebookissa? Kuinka usein Mäkinen tapaa Mark Zuckerbergin – ja pukeutuuko tämä todella aina valkeaan t-paitaan? Katso video ylhäältä!

***

1:25

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja