Markku Kanerva selvitti eripuraa Huuhkajien EM-kisapudokkaan kohtalosta – "Tässä on jotain väärinymmärrystä"

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva sopi asiat EM-kisoista pudonneen Juhani Ojalan kanssa torstai-iltana. Eripura tapahtuneesta selittyy väärinymmärryksellä.

Huuhkajien EM-kisajoukkueesta pudonneen Juhani Ojalan tilannetta käytiin torstaina läpi Suomen lehdistötilaisuudessa Olympiastadionilla.

Ojala oli kertonut pettymyksestään rannalle jäämisestä MTV Urheilulle keskiviikkona, mistä kysyttiin myös Kanervan näkemystä. Huuhkajaluotsi ei ollut kommenteista tietoinen, mutta kertoi Ojalan kieltäytyneen varamiehen roolista.

Asia oli ajankohtainen, sillä toppari Sauli Väisänen jouduttiin korvaamaan kisajoukkueessa toisella pelaajalla. Valinta kohdistui Nicholas Hämäläiseen.

Ojala puolestaan kertoi MTV Urheilulle Huuhkajien pressin jälkeen, ettei ollut missään vaiheessa kieltäytynyt varamiehen paikasta.

Nyt Kanerva kertoo Huuhkajien julkaisemalla videolla selvittäneensä asiaa yhdessä Ojalan kanssa.

– Haluaisin selventää muutamia asioita. Ensinnäkin käytiin tässä illalla hyvä keskustelu Juhani Ojalan kanssa, ja selvennettiin asioita puolin ja toisin. Voi olla, että tässä on jotain väärinymmärrystä sitten ollut.

– Joukkueeseen jäi (pudonneista) kaksi pelaajaa, Nicholas Hämäläinen ja Albin Granlund, tietyistä syistä. Juhani Ojalan status on ihan sama kuin kaikilla muilla joukkueista pudonneilla pelaajilla, jotka olivat leirin alussa mukana, eli he ovat varamiehiä. Hän on valmis tarvittaessa liittymään joukkueeseen.

– Hän on aina ollut joukkuepelaaja ja on ylpeänä edustanut Suomen värejä. Asia on käsitelty.

Suomen EM-joukkueeseen on mahdollista tehdä muutoksia vielä ennen turnauksen ensimmäistä ottelua Tanskaa vastaan, mutta pelaajaa saa vaihtaa Uefalle toimitetulta listalta ainoastaan lääkärilausunnon perusteella.

Suomi kohtaa perjantaina Viron Helsingin Olympiastadionilla viimeisessä maaottelussaan ennen EM-kisoja.

Huuhkajien EM-kisajuna Terijoelle lähtee maanantaina Helsingistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja