Markku Kanervalta toiveita herättävä lausunto AC Milaniin siirtyneestä Malick Thiawista – "Ei poissulkenut vaihtoehtoa"

Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva on käynyt keskusteluja useiden kahden maajoukkueen välillä pohtivan suomalaispelaajan kanssa.

Kanerva nimesi keskiviikkona joukkueensa syyskuussa Romaniaa ja Montenegroa vastaan pelattaviin Kansojen liigan otteluihin. Julkistustilaisuudessa keskustelunaiheeksi nousivat pelaajat, joilla on mahdollisuus edustaa Suomea, mutta eivät ole vielä tehneet lopullista maajoukkuevalintaansa.

Yksi näistä pelaajista on kuitenkin tehnyt nyt päätöksensä. Hollannin liigassa pelaavan FC Emmenin Jasin Assehnoun on päättänyt edustaa jatkossa Marokkoa.

– Kävimme keskusteluja jo pidemmän aikaa. Hänellä on mahdollisuus edustaa myös Marokkoa, ja hän nyt päätti satsaavansa siihen, että pääsee Marokon maajoukkueeseen. Hän teki tämän päätöksen, Kanerva kertoi Huuhkajien joukkueen julkistustilaisuudessa.

Myös 20-vuotias puolustaja Robin Tihi on ollut Kanervan tarkkailussa. Allsvenskanissa pelaava Tihi on edustanut Suomea alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta aika ei ollut vielä kypsä hänen Huuhkajat-komennukselle

– Hän oli listalla ja tosi tarkkaan olen katsonut hänen otteitaan. Viimeaikaiset pelit eivät vielä ihan antaneet sellaista signaalia, Kanerva perustelee.

Huuhkajien kannalta suurin mielenkiinto kohdistuu Saksan ja Suomen kansalaisuudet omaavaan Malick Thiawiin. Hiljattain AC Milaniin siirtynyt puolustaja edustaa Saksaa alle 21-vuotiaissa, mutta ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstään A-maajoukkueen suhteen.

Kanerva on pitänyt yhteyttä myös Thiawin, 21, kanssa.

– Olin häneen yhteydessä. Saksa on kesällä U21-lopputurnauksessa. Hän haluaa kokea ne kisat. Ei poissulkenut vaihtoehtoa vielä ajatellen A-maajoukkuetta. Ei ole vielä valmis liittymään, Kanerva kertoo.

– Hän on hyvä pelaaja. Sai AC Milaniin sopimuksen. Katsotaan, miten ura siellä etenee. Mielenkiintoinen pelaaja.

Lue myös:

    Uusimmat