Markku, 67, teki itselleen kultaa ja kristallia tihkuvan kuninkaanlinnan Sastamalaan – ylellisyyttä rakastava mies uskoo olevansa kuninkaallista sukua

67-vuotias Markku Ellala teki itselleen kuninkaanlinnan Sastamalaan – mies uskoo, että hän on sukua kuninkaallisille 9:40
Katso videolta, millaisen kultaa ja kimallusta täynnä olevan kuninkaanlinnan Markku Ellala teki itselleen Sastamalaan

67-vuotias Markku Ellala on aina rakastanut kimallusta ja ylellisyyttä. Hän on myös aina ollut kiinnostunut kuninkaallisista – heissä kun on Ellalan mielestä jotain mystistä ja kiehtovaa.

Kuninkaallisviehätys on niin suurta, että Ellalla suunnitteli ja teki oman kuninkaanlinnan Sastamalaan Mouhijärvelle. Villa Royal on paitsi Ellalan oma koti myös turistikohde, jossa on käynyt kymmeniätuhansia matkailijoita.

– Minua on verrattu Egyptin entiseen hallitsijaan, kuningas Farukiin. Monet ovat sanoneet, että meissä on jotain samaa, aivan kuin olisimme veljeksiä, Markku Ellala sanoo.

Ellala uskoo, että hänellä on kuninkaallista taustaa, kun mennään pitkälle historiaan. Asiaa ei ole vielä tutkittu, mutta moni on siihen Ellalan mukaan kannustanut.

– Vaikka minun veri ei näytä siniselle verinäytteessä, kiinnostaisi antaa dna-näyte. On sellainen tunne, että jotain täytyy olla. Lisäksi muutamat professorit ovat kannustaneet selvittämään taustani, koska olen kuulemma niin erilainen kuin muut suomalaiset, Ellala sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Ammattina sisustustaiteilija ja entisöijä

Ellala toteutti ja rahoitti kuninkaallisen linnansa kovalla työllä. Hän on opiskellut itselleen seitsemän ammattia, muun muassa sisustustaitelijan ja entisöijän tutkinnon.

Ellala esittelee MTV Uutiset Livelle kuninkaanlinnaansa, joka säteilee muun muassa kristallia, aitoa kultaa ja marmoria. Viimeisimpien hankintojen joukossa on Ellalan teettämä 24 karaatin kullalla päällystetty vessanpönttö. Se sopii mainiosti johonkin vessoista, joissa on muun muassa kultaiset hanat.

Hulppea sisustus on vuosien aikaansaannosta.

– Olen kiertänyt muun muassa huutokaupoissa ja antiikkimessuilla. Paljon olen tuonut tavaraa myös ulkomailta.

Kuningas Farukin sohvakalusto

Osa tavaroista on entisiltä ja nykyisiltä kuninkaallisilta.

Ensimmäinen kuninkaalliseen sisustukseen sopiva hankinta oli sohvakalusto kuningas Farukin jäämistöstä. Se on kulkenut Markku Ellalan ja hänen Sirpa-vaimonsa mukana jo opiskeluajoista lähtien kymmeniä vuosia. 

–Ostimme ne aikoinaan Sirpan opintolainalla, kun opiskelimme Tampereella. Sohvakaluston lisäksi yksi tärkeimmistä tavaroistani on kuningatar Elisabethin kruunajaisissa vuonna 1953 ranskalaisdiplomaatille annettu lahja, pikaripari. Se on kulkeutunut Ranskan suurlähetystön kautta tänne meille.

Ellalan tuttavapiiriin kuuluu useita diplomaatteja, joiden kautta hän on päässyt tapaamaan myös oikeita kuninkaallisia.

– En voi tarkemmin mainita tapaamiani henkilöitä nimeltä.

Useita diplomaattituttuja

Egyptillä on iso merkitys Ellalan elämässä – muutoinkin kuin kuningas Farukiin liitetyistä ulkonäöllisistä yhtäläisyyksistä. Ellala on käynyt maassa peräti 34 kertaa ja tuntee muun muassa Egyptin Punaisen meren kuvernöörin.

– Minua kohdellaan Egyptissä kuin kuninkaallista. Iso joukko ihmisiä on lentokentällä vastassa, kun saavun maahan.

Sastamalan Mouhijärvellä Ellala on kuitenkin oman palatsinsa herra. Siellä ei ole epäilystäkään, kuka on kuningas.

– Kun kuninkaanlinnaani saapuu vieraita ja turisteja, pukeudun kuninkaaksi ja vaimoni kuningattareksi.

– Meillä on Sirpan kanssa neljä tytärtä, joista nuorimmainenkin valmistui korkeakoulusta. Lapsemme ovat tottuneet kuninkaalliseen elämään ja etiketteihin, joita noudamme kodissamme.

Lue myös:

    Uusimmat