Markkanen vastaan Sadik – "Fyysisellä puolella Markkanen ehdottomasti edellä"

Mixu Paatelaiselta kysyttiin odotetusti perjantaisessa A-maajoukkueen tiedotustilaisuudessa, miksei maaleja Sveitsissä mättävä Berat Sadik ole tälläkään kertaa hänen valittujen listallaan.

Suomi kohtaa Unkarin EM-karsintaottelussa 14.11. Slovakiaa vastaan pelataan A-maaottelu neljä päivää myöhemmin.

Mixu Paatelainen kertoi vastauksessaan Eero Markkasen kärsineen polvivammasta. Espanjassa pelaava hyökkääjä on siitä huolimatta luotsin valinta Huuhkajiin ennen Berat Sadikia.

- Hänen ongelmansa tulevat lihaksistosta, mitään mekaanista ongelmaa polvessa ei ole. Hän ei sen vuoksi pelannut viime ottelussa, mutta kaikki on nyt kunnossa, Paatelainen totesi.

- Markkanen on nopea hyökkääjä. Hän on iso ja rymistelevä hyökkääjä, joka tykkää juosta linjan taakse. Ison kokonsa puolestakin hän voittaa palloja ilmassa.

- Berat on hieman teknisempi pelaaja, muttei niin rymistelevä. Fyysisellä puolella Markkanen on ehdottomasti edellä Beratia. Jos haluamme saada vastustajan toppareita vastaan aikaan kaaosta, rymistelee Markkanen enemmän. Markkanen pystyy myös tuomaan keskikenttäpelaajia mukaan, kuten pystyy myös Berat.

Markkanen kilpailee näin Unkaria ja Slovakiaa vastaan peliajasta Teemu Pukin, Joel Pohjanpalon, Kasper Hämäläisen ja Riku Riskin kanssa. Berat Sadik joutuu odottamaan näytönpaikkaansa ainakin ensi vuoteen.

- Pääpelissä ei juurikaan ole eroavaisuuksia. Molemmat pystyvät tekemään boksista maaleja. Markkanen on ollut viime aikoina meidän mukana ja on pikku hiljaa päässyt ajatukseemme mukaan. Hän tuo selkeän vaihtoehdon, Paatelainen perusteli.

Lue myös:

    Uusimmat