Marjan uskomattomat vastoinkäymiset: Voiko näin paljon tapahtua yhdelle ihmiselle?

Pyörätuoliin joutunut Marja on kohdannut elämässään lukuisia vastoinkäymisiä. Lähes 20 leikkauksesta ja useista verenmyrkytyksistä selviytynyt nainen jaksaa vielä hymyillä.

27-vuotiaana Marja jäi auton alle Ranskassa. Kahta vuotta myöhemmin hän synnytti toisen lapsensa autoon. Seuraavana vuonna hän sairastui melanoomaan. Sitten Marjalla havaittiin kaksi suurta kasvainta, ja hän joutui leikkaukseen.

– Monet ovat sanoneet, että minun pitäisi kirjoittaa kirja. Niin uskomattoman paljon minulle on sattunut asioita, Marja kertoo.

Auto-onnettomuus vei pyörätuoliin

Suurin kaikista vastoinkäymisistä tapahtui kuitenkin vuonna 1997, kun Marja joutui pahaan auto-onnettomuuteen. Hän menetti kävelykykynsä ja joutui kuukausiksi sairaalahoitoon ja kuntoutukseen.

– Lääkärit sanoivat, etten kävelisi enää koskaan, mutta en halunnut uskoa sitä. Vakuutin itselleni, että kovalla harjoittelulla pystyisin vielä kävelemään.

Seuraavat vuodet Marja harjoittelikin ahkerasti.

Kun vuonna 2002 Marjan selästä päätettiin poistaa rautoja, hän totesi sairaalassa, että leikkaajaksi olisi parempi tulla joku pätevä henkilö.

Marjan epäonneksi leikkauksessa tapahtui kuitenkin hoitovirhe. Virheen seurauksena selkään pääsi bakteereita ja Marjan kunto romahti.

– Olin kaksi viikkoa tehohoidossa, ja lääkärit alkoivat jo valmistella läheisiäni siihen, etten ehkä selviäisi. Seuraavana yönä toimiva antibiootti kuitenkin löytyi.

Tapauksen jälkeen Marja alkoi ymmärtää, ettei pystyisi enää kävelemään.

Verenmyrkytykset piinaavat

Vuonna 2007 Marja sai kaksi kertaa verenmyrkytyksen ja joutui tehohoitoon.

– Sain septisen sokin. Se oli traumaattinen kokemus. Muistan sen edelleen hyvin elävästi, hän muistelee.

Vuosien varrella Marja on kärsinyt myös painehaavoista, joita kotisairaanhoitaja käy edelleen useamman kerran viikossa hoitamassa. Painehaavat ovat aiheuttaneet Marjalle myös sydänlihastulehduksen.

– Kun tulehdus oli hoidettu, lopputarkastuksessa verisuonessani havaittiin pitkä veritulppa. Oli minun onneni, että se huomattiin ajoissa.

Epäonnea rakkaudessa

Sairauskierteen lisäksi Marjan elämä muuttui vuonna 2009, kun hänen aviomiehensä löysi netistä uuden naisen ja jätti Marjan teini-ikäisten lasten yksinhuoltajaksi.

– Avioliiton aikana otetut velat jäivät minulle, koska ne oli otettu nimiini. Kyllä tässä on tiukoilla oltu, Marja kertoo.

Kaikesta huolimatta Marja sanoo luottavansa tulevaisuuteen. Vastoinkäymiset eivät ole saaneet häntä pelkäämään.

– Lasten avulla olen selvinnyt tästä kaikesta. He ovat onneksi terveitä. Sitä en olisi varmaankaan kestänyt, jos heillekin olisi jotain tapahtunut.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat