Marja Kihlström sai ihosyöpädiagnoosin viime keväänä – muistelee, kun sai lääkäriltä pysäyttävän puhelun

Marja Kihlström saapui rohkeassa asussa punaiselle matolle: ”Nyt, jos koskaan, haluan elää omannäköistä elämää” 3:57
Marja Kihlström saapui rohkeassa asussa punaiselle matolle: ”Nyt, jos koskaan, haluan elää omannäköistä elämää”

Marja Kihlström muistuttaa kaikkia hakeutumaan matalalla kynnyksellä lääkäriin.

Erityistason seksuaaliterapeutti ja tv-kasvo Marja Kihlströmiltä löytyi melanooma viime vuonna. Kihlström kiinnitti huomionsa tummaan luomeen, joka hieman mietitytti. Lopulta hän päätti hakeutua lääkäriin.

– Ennen kaikkea se oli vahva intuitio, että nyt pitää mennä tarkastamaan luomet. Onneksi menin. Vanhassa tummentuneessa luomessa ei ollut mitään. Muista luomista löytyi, yhdessä oli esiaste ja yhdessä melanooma, Kihlström kertoi Venla-gaalassa.

Lääkärin puhelinsoitto aiheutti pyörremyrskyn Kihlströmin elämässä. Hän on kiitollinen siitä, että hakeutui aikaisessa vaiheessa hoitoon ja melanooma oli varhaisessa vaiheessa.

– Se kun saa puhelun, että sinulla on syöpä, niin jollain tavalla perusturvallisuus järkkyi siitä aika paljon. Käsittelin sitä omassa terapiassa ja tietenkin syöpä hoidettiin. 

– Nyt oli ensimmäinen kontrolli ja sain edelleen puhtaat paperit, kaikki on hyvin. Elämä tuntuu vieläkin arvokkaammalta kuin aikaisemmin. Läheisten ihmisten merkitys korostuu. Toivon, että saan nähdä lasteni kasvavan ja toivottavasti saan rypistyä oman kumppanin kanssa ja iloita elämästä.

Kihlström ei halua tulevaisuudessa peitellä kehonsa arpia, joista koepalat otettiin. Hän kokee, että ne ovat osa hänen tarinaansa. Kihlström halusi puhua asiasta avoimesti julkisuuteen, että ihmiset käyvät tarkastamansa ihonsa outoudet.

– Ihosyöpä voi olla muuallakin kuin luomessa – se voi olla vaikka outo ihottuma, mikä ei lähde. Mieluummin matalalla kynnyksellä käy tarkistuttamassa – jos ihosyöpä löytyy aikaisessa vaiheessa, se hoitoennuste on paljon parempi.

Kihlström nähdään paluun tekevässä Suuressa seikkailussa, joka alkaa Nelosella maaliskuussa. Kihlström kilpailee yhdessä 15 muun julkisuudesta tutun kilpailijan kanssa ohjelman voitosta ja 20 000 euron pääpotista.

– Se oli äärettömän upea kokemus. Se koetteli, siellä oli draamaa ja vaarallisiakin tilanteita. Tulen muistelemaan sitä vanhana, Kihlström kertoi.

Yllä olevalla videolla hän muistelee aikaisempia Venla-gaaloja.

Lue myös:

    Uusimmat