Marja Kihlströmiltä löydettiin keväällä syöpä – muistuttaa tärkeästä asiasta

Tällaisia ovat ihosyövän oireet 2:14
Katso video: Tällaisia ovat ihosyövän oireet.

Marja Kihlström kertoo somessa saaneensa keväälä melanoomadiagnoosin.

Erityistason seksuaaliterapeutti ja tv-kasvo Marja Kihlström kertoo Instagram-tilillään, että häneltä löydettiin viime vuonna syöpä. Kihlström kertoo melanoomadiagnoosistaan postauksessa, jossa hän kertaa vuotta 2023.

– Vuosi 2023 yllätti. Se oli rankempi kuin osasin odottaa. Se alleviivasi, miten arvokas elämä on. Minä kun luulin olevani kuolematon ja sitten katsoin silmiin omaa kuolemanpelkoani. Yhtenä kauniina kevätpäivänä lääkäri sanoi puhelimessa: Sinulla on syöpä. Poistetusta luomesta löytyi melanooma, Kihlström kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Tv-kasvo kirjoittaa diagnoosin jakaneen ajan kahteen ajanjaksoon. Tieto syövästä laittoi hänen mielensä koetukselle.

– Tunsin olevani hetkittäin todella yksin. Käännyin vain läheisimpien ihmisteni puoleen, se oli valtava apu. Samoin terapeuttini. Tajusin, ettei minulla ollut voimia eikä halua puhua julkisesti syövästäni. Silloin. Tarvitsin itselleni aikaa, aikaa käsitellä kokemustani.

Kihlströmin mukaan melanooma löytyi varhaisessa vaiheessa ja se saatiin onneksi hoidettua. Hän kertoo saaneensa hyvää hoitoa ja suuntaavansa ensimmäiseen kontrolliin jo tammikuussa. 

Kihlström kirjoittaa, että vuoteen 2023 mahtui paljon muutakin, kuten onnistumisia, "tavallista rämpimistä" ja hienoja kokemuksia sekä työelämässä että muilla elämän osa-alueilla.

Syvimmin mieleen jäivät rakkaus ja rakkaimmat.

– Se oli tärkeintä, arvokkainta ja kauneinta, mitä löysin elämästäni. Ja vaikka syöpä on perseestä kaikilla mittareilla, se työnsi minua ihmisenä vieläkin lisää kohti rehellisyyttä. Koska se, miten näen elämäni, miten koen sen, mitä teen elämälläni, on ennen kaikkea minusta itsestäni kiinni. Vuosi 2024 - olen auki elämälle. Toivon teille kaikille rakkautta ja iloa uudelle vuodelle, Kihlstörm toivottaa.

Tekstinsä lopussa hän muistuttaa tärkeästä asiasta. 

– Käykää säännöllisesti tarkastamassa teidän luomia.

Syöpärjärjestöt kertoi kevällä 2023, että melanooma eli ihosyöpä yleistyy Suomessa noin viiden prosentin vuosivauhtia. Vuonna 2021 melanoomaan sairastui Suomessa 981 miestä ja 798 naista.

Lue myös:

    Uusimmat