Marianne tyrmistyi vaatekaupan sovituskopissa – antoi palautetta: "Olen todella kauhistunut siitä, mitä tapahtui liikkeessänne"

Vaateketjulle hermostunut nainen uskoo, että vaatteiden poikkeava kokoluokittelu voi olla osasyynä nuorten naisten itsetunto-ongelmiin.

Onko sinullekin joskus käynyt niin, että luulit tietäväsi oman vaatekokosi, mutta kaupan sovituskopissa et olekaan asiasta enää niin varma?

Näin kävi skotlantilaiselle Marianne Greylle, joka osti vaateketju H&M:stä mekon luullen olevansa kokoa 12, joka vastaa meillä kokoa 38. Kotona hän kokeili mekkoa ja totesi sen liian pieneksi. Takaisin kauppaan palattuaan hän kokeili isompaa, taas isompaa ja vielä isompaa kokoa. Vasta koon 20 mekko – vastaa meillä kokoa 46 – mahtui lopulta hänen päälleen. Grey kuvasi itsensä sovituskopissa ja kirjoitti avoimen kirjeen vaateketjulle vaatien vastausta erikoiseen kokoluokitteluun.

– Olen todella kauhistunut siitä, mitä tapahtui liikkeessänne tänään. Ostin ihanan laivastonsinisen mekon koossa 12, olen normaalisti kokoa 12, ja kokeilin sitä tänä aamuna kotonani ja sain sen tuskin polviini saakka, Grey kirjoittaa kokemuksestaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olen sinut kehoni kanssa, mutta voin vain kuvitella, kuin suuri psykologinen vaikutus koolla 20 voi olla nuorille tytöille. Olin järkyttynyt itsekin! Olen kokoa 12 ja te teitte minusta koon 20.

Lisäksi nainen kertoo, ettei aio enää käydä ostoksilla kyseisessä liikkeessä, ellei kokoihin tule muutosta.

"Asia olisi helposti korjattavissa"

Nainen lisäsi myöhemmin päivitykseen kirjoittaneensa vihaisen viestin siksi, että hänen ystävänsä oli juuri toipumassa vakavasta syömishäiriöstä. Ystävä oli kertonut, että juuri tämän kaltaiset asiat voisivat ajaa hänet uudelleen vakavaan tilaan.

– Pointtini oli, että jos H&M väittää kokoa 12 kooksi 20 tai kokoa 6 kooksi 12, sillä voi olla vakavat seuraukset. Ei ehkä yhtä vakavaa kuin genitaalialueiden silpominen, mutta minun asteikollani se on asia, joka vaikuttaa ihmisiin, ja se on sellainen, joka olisi helposti korjattavissa.

Naisen mukaan hän on saanut julkaisuun lukuisia kommentteja, mikä osoittaa vain sen, kuinka suuri ongelma vaatteiden kokoluokitus oikein on. Vaateketju ei ainakaan vielä ole vastannut naisen kirjoittamaan päivitykseen. 

Lähde: Metro

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja