Maria Ylipään laulua kuullaan jälleen – rooli musiikkielokuvasta

Musiikkielokuvan kuvaukset vievät Maria Ylipään kaiken ajan tänä kesänä.

Näyttelijä Maria Ylipään töihin paluu talvella vietetyltä äitiyslomalta oli kiireinen. Ylipää esiintyy Savonlinnan oopperajuhlilla ensiesityksensä saaneessa Kullervo-oopperassa Savonlinnassa.

– Olavinlinna on aika spesiaali paikka päästä esiintymään. Sinne eivät juuri muut kuin oopperalaulajat pääse, ja on mukavaa päästä hyppäämään erilaiseen maailmaan, esimerkiksi Kristina från Duvemålassa laulullaan vakuuttanut Ylipää kommentoi.

Ylipään puoliso ja parin kaksi lasta asuivat Kullervon vuoksi alkukesän Savonlinnassa, mutta nyt perhe on jälleen jalkautunut Helsinkiin. Kullervosta on enää kaksi näytöstä jäljellä, ja seuraava projekti vie jo suurimman osan Ylipään ajasta.

Hän näyttelee yhtä ensi vuonna ensi-iltansa saavan Vapaita-musiikkielokuvan päärooleista. Kappaleita elokuvaan ovat kirjoittaneet monet tunnetut suomalaismuusikot, kuten Olavi Uusivierta, Sanni, Yona, Terhi Kokkonen, Kerkko Koskinen ja Asa

– Tällaista musiikkielokuvaa ei ole tehty aiemmin Suomessa. Eri tunnetut biisintekijät ovat tehneet tätä varten kappaleita ja musiikki on aika monipuolista, Ylipää kertoo projektista.

– Mutta lomaa ei ole. Nämä kuvaukset ja ooppera vievät tämän kesän. Olin äitiyslomalla koko talven, niin pystyin ottamaan vähän tiukemman kesän tähän.

Kevennystä aikatauluihin ei ole luvassa edes syksyllä. Silloin näyttelijä muuttaa perheensä kanssa Ruotsiin Kristina från Duvemåla -esitysten ajaksi. 

– On mukavaa päästä muuttamaan Ruotsiin ja tutustumaan uuteen kaupunkiin!

Lue myös:

    Uusimmat