Maria Veitola: Viihdeohjelmat parhaita areenoita käsitellä syvällisiäkin aiheita – "Pelkästään hömpänpömppää ei tarvitse tehdä"

11:15
Toimittaja Maria Veitola oli MTV:n Huomenta Suomen vieraana.

Toimittaja Maria Veitola keskusteli MTV:n sunnuntaiaamun Huomenta Suomessa muun muassa salaliittoteorioista ja viihdeohjelmista.

Veitolan mukaan viihdeohjelmilla on sellainen ihmeellinen maine, että ne ovat pelkkää hömpänpömppää.

– Viihdeohjelmat ovat itseasiassa parhaita areenoita käsitellä syvällisiäkin aiheita, koska viihde on kuitenkin se, joka tavoittaa varmasti suurimman osan suomalaisista. Pelkästään hömpänpömppää ei tarvitse tehdä, sanoo Veitola.

– Tarvitsemme tosi paljon iloa ja kepeyttä tällaisina raskaina aikoina, mutta se ei se tarkoita sitä, etteikö viihdeohjelmassa voisi puhua vaikka mielenterveydestä.

Dokumentissa käsitellään salaliittoteorioita

Viihdeohjelmista tuttu Veitola on käsitellyt vakavampiakin aiheita Veitola.doc-dokumenttisarjassa. Veitolan ja dokumenttiohjaaja Sami Kieksin sarjassa on käsitelty muun muassa salaliittoteorioita.

– Minua ja meitä kiinnosti erityisesti se, että miten jotkut ihmiset lähtevät uskomaan salaliittoteorioihin, minkä takia se tapahtuu joillekin ja joillekin ei.

– Voimmeko löytää näiden ihmisten taustoista jotain yhdistäviä tekijöitä, miksi he menettävät luottamuksen tutkittuun tietoon tai perinteiseen mediaan.

Moni päästää kameraryhmän kotiinsa

Veitola on lisäksi yökyläillyt tunnettujen suomalaisten luona jo kahdeksan kauden verran Yökylässä Maria Veitola -ohjelman puitteissa. Veitolan mukaan moni päästää kameraryhmän kotiinsa.

– Ohjelmalla on hirveän hyvä maine, ja tietysti ihmiset puhuvat keskenään siitä, millainen kokemus se oli ja kannattaako siihen mennä.

– Paras palaute, mitä tosi usein saamme meidän päähenkilöiltä ja mitä he kertovat meistä muille on se, että hei vitsi, kerrankin sain näkyä sellaisena kuin olen.

Ohjelman uusi kausi alkaa 2. helmikuuta MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja