Maria Veitola otti kantaa puhuttelevalla somepäivityksellä: "Sillä välin, kun olet mitä vaan, sua yritetään kaikin tavoin lytistää, latistaa ja litistää"

1:02
Maria Veitolan ja Sanna Marinin keskustelu saa yllättävän käänteen

Maria Veitola jakoi ajatuksiaan tyttöjen kokemasta arvostelusta.

Toimittaja-juontaja Maria Veitola jakoi Instagram-tilillään ajatuksiaan liittyen tasa-arvoon ja tyttöjen kokemaan arvosteluun. Tekstin yhteydessä komeilevassa, värikkäässä kuvassa Veitola istuu karkkiremmi suussaan kirjavan kukkatapetin näkyessä taustalla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kaksi viikkoa sitten oli kansainvälinen tyttöjen päivä ja me muistutettiin tytöille, että tytöt ovat tärkeitä ja tytöt voivat olla mitä vaan. Niin halusin vaan lisätä siihen, että: Sillä välin, kun olet mitä vaan, sua yritetään kaikin tavoin lytistää, latistaa ja litistää. Vähätellä, demonisoida, kontrolloida, Veitola kirjoittaa postauksensa alussa.

Esimerkkinä toimittaja-juontaja käyttää postauksessaan tunneihmistä, joka tunteita näyttäessään on "liian hauras ja epävakaa hoitamaan yhteisiä asioita", sekä ei-tunneihmistä, joka tunteiden näyttämättömyytensä vuoksi on "liian kova ja kylmä hoitamaan yhteisiä asioita".

– Jos kuitenkin hoidat yhteisiä asioita ja sen lisäksi leivot, jaat lempireseptisi muille, rakastat siivoamista, vietät aikaa ystäviesi kanssa, pidät hauskaa, vitsailet, etkä käytä ihan aina vihkisormustasi, olet epäilyttävä, epävakaa, holtiton, wannabe ja feikki noita, Veitola jatkaa.

– Olisi varmaan parasta, että keskittyisit siihen siivoamiseen ja leipomiseen, koska silloin pysyisit siellä mihin kuulutkin: hellan ja nyrkin välissä, naisten asioiden äärellä, jotka eivät ole kovinkaan tärkeitä, sillä ovathan ne naisten asioita, hän kirjoittaa.

Veitola jatkaa muistuttamalla, että se mies, joka muun muassa hoitaa yhteisiä asioita ja laittaa perheelleen ruokaa, on "erityisen hieno, vakavasti otettava ja edistyksellinen ihminen, koska hän on tasa-arvon asialla".

Hän kirjoittaa, että huolimatta siitä, otatko vai etkö ota kantaa yhteiskunnallisiin asioihin Instagramissa, on lopputulos joka tapauksessa sama: "sinut tulkitaan niin, että tyrkytät vain itseäsi ja myyt tavaraasi".

Veitola kirjoittaa postauksensa lopussa, että teitpä, osasitpa tai saitpa aikaan mitä tahansa, takerrutaan siitä huolimatta ulkoisiin piirteisiisi, kuten painoosi, ikääsi rintavarustukseesi ja pakaroihisi.

– Ja tästä kaikesta huolimatta, tyttö: Mene, tee, jatka. Älä luovuta. Valloita maailma. Tee sitä mitä haluat, juuri niin kuin haluat. Pidä hauskaa, nauti, kukoista. Minä tuen sinua. Sinä voit olla mitä vaan. Katso vaikka, Veitola päättää postauksensa.

Lukuisat julkisuudesta tutut henkilöt, kuten laulajat Ellinoora, Anna Abreu ja Erika Vikman, sekä juontaja Marja Hintikka ovat kompanneet Veitolaa tämän postauksen kommenttikentässä.

– Ai että Maria - nyt on muuten hienosti kiteytetty! Kiitos ja Amen, Hintikka kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja