Maria Veitola kertoo avoimesti työnsä haasteista – yksi asia ylitse muiden: "Se on välillä yllättävän vaikeaa"

Kolmesti Kultaisella Venlalla palkittu Yökylässä Maria Veitola suuntaa jälleen tunnettujen suomalaisten koteihin keskelle heidän elämäänsä.

Ovensa ja mielenmaisemansa Maria Veitolalle tulevana syksynä avaavat Linda Lampenius, Pyhimys, Miina Äkkijyrkkä, Tuure Boelius, Remu Aaltonen, Mikko Leppilampi, Sikke Sumari, Leo-Pekka Tähti, Anne Kukkohovi ja Sofi Oksanen

Suomalaistähdistä paljastuu yllättäviä puolia, kun keskusteluissa paneudutaan muun muassa musiikkipiirien raadollisuuteen, nuoruuteen, seurusteluun ja parisuhteisiin sekä elämän isoihin käänteisiin. 

– Olen saanut valtavasti palautetta ja kiitosta siitä, että ohjelman päähenkilöt ovat päässeet näyttämään sen, mitä he oikeasti ovat, Maria kertoo.

Välillä ennakkoluulojen karistaminen on vaikeaa

Kyläilyillään Maria pyrkii aina avoimuuteen ja ennakkoluulottomuuteen – olipa yökyläisäntä tai -emäntä sitten kuka tahansa.

– Joka kerta, kun soitan oven takana päähenkilön ovikelloa, yritän kaikin tavoin tyhjentää itseni ennakkoluuloista ja asenteista. Se on välillä yllättävän vaikeaa, mutta kausi kaudelta se käy helpommaksi. Vaikka olemmekin erilaisia, meissä kaikissa on jotain yhteistä: kipuja, herkkyyksiä – jotain mistä huomaa tajuavansa toista, Maria kertoo.

Veitola kokee, että tässä ajassa olisikin tärkeää pysähtyä kuulemaan muiden mielipiteitä, vaikkei asioista aivan samoin ihmisten kanssa ajattelisikaan.

–  Olen aika ennakkoluuloton ihminen, mutta joskus olen huomannut ajattelevani jostain päähenkilöstä ennakkoluuloisesti. Olen esimerkiksi ajatellut, ettei minulla olisi mitään puhuttavaa jonkun kanssa, enkä olisi ikinä uskonut, että lopulta tykkäänkin jostain ihmisestä. Voi kunpa me kaikki rupeaisimme miettimään arjessamme enemmän niitä asioita, jotka meitä yhdistää, Maria jatkaa.

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla torstaisin 3.10. klo 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat