Maria väittää oluen aiheuttaneen hirvittävän reaktion – kamppaillut jo vuosia iho-ongelmien kanssa: "Herään silmät kiinni turvonneina ja verta lakanoillani"

Atooppinen ihottuma vaikuttaa pahimmillaan koko elämään 0:41
Atooppinen ihottuma vaikuttaa pahimmillaan koko elämään

43-vuotias Maria joi lomamatkallaan oluen, joka aiheutti kivuliaan ekseeman. Nainen on jo vuosia taistellut iho-ongelmiensa kanssa.

Italiassa lomamatkalla olleen naisen päivä päättyi ikävään yllätykseen Maria Marzaioli, 43, kertoo heränneensä Toscanassa karuun yllätykseen juotuaan yhden oluen. Hänen ihonsa ja silmänsä turposivat ja kuumottivat. Iho myös kutisi ja kuumotti.  

Maria syyttää tapauksesta matkalla juomaansa olutta ja sen sisältämää vehnää, jonka uskoo aiheuttaneen allergisen reaktion.

– Olin juonut edellisenä iltana vehnäoluen ja heräsin aamulla kasvot ja silmät turvonneina. Mielessäni ei ole epäilystäkään siitä, etteikö syy olisi olut.

Nainen itse kuvaa ihonsa olleen niin kuuma, että hänen kaulallaan "olisi voinut paistaa munan".

Taistellut jo vuosia ihonsa kanssa

Englantilaisnainen on kärsinyt ihottumista jo nuorempana, mutta ne tulivat ja menivät. Toscanan-matka tapahtui vuonna 2015. Palattuaan kotiin Maria hakeutui lääkäriin ja sai käyttöönsä steroidivoiteita, joihin hän kuvailee ihonsa "jääneen koukkuun".

Voiteet auttavat oireisiin vain hetken, jonka jälkeen voide täytyy vaihtaa vahvempaan. Kivulias ekseema ei ole parantunut.

Huhtikuu 2019. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Pahimmillani herään säännöllisesti silmät kiinni turvonneina ja verta lakanoillani, koska olen raapinut yöllä, Maria sanoo.

Ongelmasta myös yllättävää hyötyä

Ekseemasta on kuitenkin ollut yllättävää hyötyä: Maria kertoo sen auttaneen häntä hyväksymään itsensä.

Huhtikuu 2019. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Olen tajunnut, miten suuri osa omanarvontunnostamme on sidottu ulkonäköön, mutta olen nyt tehnyt rauhan itseni kanssa ja ymmärrän, mitä muuta ulkonäköni lisäksi voin tarjota maailmalle.

Maria jakaa kuvia tilastaan Instagramissa ja haluaisi rohkaista muita. Hän ei enää syö vehnää, maitotuotteita, sokeria ja välttelee stressiä.

Lähteet: Dailystar.co.uk, Duodecimlehti.fi, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat