Maria Pettersson pyytää anteeksi

Suomen historian jännät naiset 8:08
Maria Pettersson kertoi tietokirjastaan Suomen historian jännät naiset Huomenta Suomessa vuonna 2022.

Suomen historian jännät naiset -teoksen kirjoittanut Maria Petterssonpyytää anteeksi tietokirjansa hyvän tavan vastaista sitaattien merkintää, ilmenee Journalistiliiton tiedotteesta

Pettersson on liiton jäsenlehden Journalistin päätoimittaja.

–  Pyydän anteeksi sitä, että sitaattien merkintä ei ollut kirjassani hyvän tavan mukaista. Toimimme kustantajan kanssa hyvässä uskossa, että lähteytys olisi tietokirjaan riittävää, eikä tarkoitukseni ollut loukata kenenkään moraalisia oikeuksia. Otan tästä opikseni, Pettersson sanoo tiedotteessa.

Journalistiliiton hallitus keskusteli asiasta kokouksessaan 16. marraskuuta ja kuuli Petterssonia.

Tekijänoikeusneuvosto totesi lokakuussa, että Pettersson on kirjassaan lainannut kohtia tieteellisistä artikkeleista hyvän tavan vastaisesti.

Juttua korjattu 22.11. kello 20.11: Toisin kuin jutussa kerrottiin aiemmin, Journalistiliiton tiedotteessa ei kerrota, että Pettersson pyysi anteeksi tietokirjansa hyvän tavan vastaista sitaattien merkintää Journalistiliiton hallituksen kuulemisessa. Tiedotteessa sanotaan, että liiton hallitus keskusteli asiasta kokouksessaan ja kuuli Petterssonia. Myös muokattu anteeksipyynnön aikamuoto imperfektistä preesensiin otsikossa ja leipätekstissä.

Lue myös:

    Uusimmat